CP cesta jako odpracovaná doba

• (neregistrovaný)

26. 9. 2017 10:34

Prosím jak byste řešily tuto situaci.

Máme pracovní dobu od 6:00 - 14:30 a pevnou přestávku od 10:30 - 11:00.

S čím mám ale problém je rozhodnutí vedení, že když dělníci jedou na montáž na CP tak se jim do odpracované doby započítává i cesta, takže například v 6:00 vyjedou z firmy a v 18:00 se vrátí tak mají odpracovaných 11,5 hodiny.

Jenže když mají pevnou přestávku od 10:30 - 11:00 tak po šesti hodinách je další přestávka v 17:00 - 17:30 a když se i cesta prezentuje jako výkon práce tak by tam měla být druhá přestávka né??

Ale jak to pak udělat v evidenci pracovní docházky, když se mě vrátí z montáže například v 17:30 to by pak měly půl hodiny neplacené a přestávku na konci pracovní doby, což ZP nedovoluje. Tak raději do evidence pracovní doby mám zapsat pracovní doba do 18:00 a přestávky v 10:30 - 11:00 a v 17:00 - 17:30. Je mi jasné, že přestávky by se měly psát jen když se skutečně čerpají, ale když cesta není výkon práce ikdyž je tak prezentován, a asi těžko donutím dělníky aby na půl hodiny zastavily když už jsou jen kousek od firmy.

Úplně jsem se do toho zamotala. Proč to vedení musí neustále komplikovat. :-(

Všem moc děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).