Re: úče na ŽL - odměna
Ale to záleží na více okolnostech, na regionu, na zkušenostech, na tom jaké další služby budete poskytovat.....
Tak nějak se začít musí, já měla na začátku jednu firmu s deseti doklady...Šla bych cestou stanovit cenu dle dokladů a za čas uvidíte, kolik toho je, jak je která firma pracná a můžete se domluvit na paušálu. Pozor na zpracování daňových přiznání, pokud nejste daňový poradce, neměla by jste daňová přiznání na živnost účetní vůbec dělat. Ani pojišťovna vám takovou činnost nepojistí.
paní Mirko, mám stejný názor, a pokud to má klient i hezky připravené, přijde s tím včas, nemusím z něj nic dolovat, přinese to i v šanonech a deskách, tak má taky speciální cenu, takové klienty si hýčkám, raději víc takových "bezproblémových" než méně za víc peněz ale "p r ů s e r o v ý c h"
Ani neplátce, ale v podstatě takové nemám ... Neplátci DPH většinou nosí účto jednou za rok . Takových vezmu na konci roku pár , spíš z donucení než pro zisk. Když se nad někým ustrnu z charitativních důvodů, tak než nějaký minimální bakšiš, raději zdarma ..... pro dobrý pocit.
Všechno za ně vyřeším, pokud z toho budu mít příjem minimálně 5000 za měsíc do dalších let.
Roční zpracování beru výjímečně , a když už tak buď za pořádnou částku, nebo zadarmo v případě sociálních případů. Ale nijak to nepřeháním , přiměřeně. A pokud někomu slíbím účto a on mi ho nosí do 29.3. , tak mu ho zpracuju nejdřív za 14 dní . I DPH pokud mi někdo odevzdá doklady 24 , nikdy ho neudělám do 25. Jestli on měl 3 týdny čas to jen donést, tak já určitě nebudu makat přes noc. Ale to stačí jednou , dvakrát a už to nikdo neudělá. Buď odejde nebo to nosí včas.
No, něco na tom je, já mám sice ve smlouvě také lhůty, že když přinesou až 25., tak mám dalších 5 dní na zpracování, ale nikdy mi to nedá a makám tak, aby bylo podáno v zákonném termínu. Naštěstí jich není tolik, ale zmáhá mě to. Díky za sdílení vašeho know-how :-)
Všechno za ně vyřeším, pokud z toho budu mít příjem minimálně 5000 za měsíc do dalších let.
Roční zpracování beru výjímečně , a když už tak buď za pořádnou částku, nebo zadarmo v případě sociálních případů. Ale nijak to nepřeháním , přiměřeně. A pokud někomu slíbím účto a on mi ho nosí do 29.3. , tak mu ho zpracuju nejdřív za 14 dní . I DPH pokud mi někdo odevzdá doklady 24 , nikdy ho neudělám do 25. Jestli on měl 3 týdny čas to jen donést, tak já určitě nebudu makat přes noc. Ale to stačí jednou , dvakrát a už to nikdo neudělá. Buď odejde nebo to nosí včas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 9. 2017 13:00
Dobrý den,
byla jsem zaměstnaná na pozici účetní, nyní mám živnostenský list a budu zpracovávat účetnictví z domu v tomto rozsahu:
- 5 společností plátců DPH (KH měsíčně, přiznání DPH, SH,..) průměrně 10 dokladů na společnost měsíčně
- 6 společností nepláci DPH - většinou bez pohybu, malé množství dokladů
- silniční daň 2x (služební automobily 3x)
- mzdy tři zaměstnanci (měsíční výkazy, výpočty, ELDP, neschopenky, dovolené)
- dle potřeby daně z nemovitosti nebo z převodu
- správa nemovitostí - odpisy
- roční DPPO 12x a DPFO 2x (včetně komplet závěrky a uzávěrky)
- vystavování faktur a další činnosti související s účetnictvím
Je výhodnější stanovit cenu za svou práci dle počtu dokladů/úkonů nebo dle odpracovaných hodin? Kolik tak bych si měla účtovat měsíčně za tyto služby - odhadem? Mám nově ŽL a nevím jak to nastavit. Díky moc.