Re: DPČ, následuje pracovní poměr
Pracovala pravidelně tu polovinu pracovní doby? Nerozpočítalo by se to do vyrovnávacího období?
Jedině změnit smlouvu - nemůže mít 2 druhy smlouvy na tutéž činnost ve stejném období.
Na ELDP je čas, tam buďte v klidu. U skončených PP v průběhu roku máte čas do 31.1. násl. roku.
Přihlášky a odhlášky taky nejsou zase tak moc "po" - čímž Vás v žádném případě nechci nabádat k porušování termínů. :-)
Re: DPČ, následuje pracovní poměr
pracovala dost neprvidelně a právě v září už nesměla pracovat vůbec. Taky vidím jako jedinnou možnost napsat do pracovní smlouvy jinou činnost a potom od října udělat dohodu o změně pracovní smlouvy na tu správnou činnost. Moc děkuji za reakci. Pěkný večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2017 13:43
Dobrý den,
moc prosím všechny o radu: paní má DPČ do 30.9.2017, na konci srpna jsem vedoucímu říkala, že paní už v září nesmí pracovat, protože jinak porušíme par. 76 odst. 2 ZP (max polovina stanovené týdenní pracovní doby).
Vedoucí to vyřešil po svém: od 1.9. s paní uzavřel pracovní smlouvu na zkrácený úvazek, na tu samou činnost, já jsem se to dozvěděla právě teď. Nemám ji zavedenou v počítači, nemá udělanou odhlášku na OSSZ, nemá udělaný důchoďák, jsem z toho na mrtvici
Jde to vůbec aby se to takto překrývalo? Dohodu ukončit k 31.8.2017 nemůžu, nevyjde ta polovina stanovené týdenní doby
Za radu moc děkuji
P.