Re: Exekuce - nezabav. částka na přítelk
Jedná se o specifická případ výživného dle § 920 OZ, kdy neprovdanou matku vlastního dítěte do věku 2 let započítáte do vyživovaných osob. Musí vám doložit k prokázání rodný list dítěte a čestným prohlášením matky dítěte, že není provdána.
Re: Exekuce - nezabav. částka na přítelk
Myslím, že s Karou jsme obě v hledáčku páji a VH. Bohužel nevím, co jsem jim udělala. Že občas páju napomenu, že je na tázající nezdvořilý? Vždyť tomu tak je. Kdysi jsem si jeho rad velice vážila, sama jsem se z jeho rad mnoho naučila, ale dnes neporadí, jen každého uráží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 10. 2017 14:46
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je možné v rámci exekuce uplatnit nezabavitelnou částku na přítelkyni - družku našeho zaměstnance, která je matkou dítě do 2 let. Všichni žijí ve společné domácnosti. V časopise "Mzdová účetní" od Anagu jsem četla, že to možné je. Včera na školení mi bylo řečeno, že zase ne.
Mám tedy uplatnit jen poplatníka + dítě. Nebo i + přítelkyni do 2 let věku dítěte?
Děkuji za pomoc