Re: Dobrovolná registrace k DPH
Nemá za celé září nárok na odpočet z faktur za PHM. Až z těch, které mají datum 29.9. a 30.9.
Já si myslím, že fakturu vystavil správně.
POkud to bude u přepravní společnosti "neprůchodné", rozdělila bych fakturaci na 2: období 1.-28.9. bez DPH, období 29.-30.9. faktura s DPH.
Nastudujte § 79 ZDPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 10. 2017 23:42
Dobrý večer, obrátil se na mě začínající podnikatel s dotazem. Od 1.9.2017 podniká jako dopravce a podal přihlášku jako plátce DPH. FÚ požadoval doložit nějaké smlouvy apod. a k 29.9. byl zaregistrován jako plátce. Má smlouvu s přepravní společností pro kterou celé září jezdil a k 30.9.2017 jim vyfakturoval první jízdy za září. Společnost mu fa vrátila, že nesmí fa s DPH, neboť je plátcem až od 29.9.
Jde o to, že má za celé září nárok na odpočet DPH - což bude skoro celé jen z poh.hmot a fa bez DPH s datem UZP k 30.9. podle mě nemůže být. Zkoušela jsem najít v zákoně, ale zamotala jsem se do toho ještě víc. Poradíte mi někdo prosím? Děkuji