Re: firemní kartou soukromá platba
Já si do výpisu píšu pozn. že to byl omyl - vyrovnávají zaměstnanci buď také do banky, či do pokladny. Účtuju přes 325
Re: firemní kartou soukromá platba
Ano, přesně tak. Jen mám párováno podle VS držitele karty, pokud se jeho "chybovost" zvyšuje, tvořím také závazky, ale nemívám tyto případy tak hojné, že mi to přijde jako nepřirozená činnost... Možná nepostupi nejlépe, ale tohle jsou tak nízké částky, že jim nepřikládám s ohledem na obraty spol. nějak velkou váhu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 10. 2017 7:50
Dobrý den, moc prosím o pomoc.
Naši zaměstnanci mají k dispozici firemní karty, normálně účtuji banku 335/221 a poté když donesou doklady, většinou jsou to doklady u CP tak vyrovnám účet 335.
Ale nyní mě zaměstnanec zaplatil firemní kartou soukromý nákup a nejsem si jistá jak účtovat. Pročítala jsem diskuze a narazila jsem na různé případy, někdo píše 335/325 a poté když zaplatí tak 211,221/335. Někdo psal rovnou 335/221 a někdo mu to vyvracel že to tak nelze.
Je mi jasné, že by hlavně k této situaci vůbec nemělo dojít ale když už se tak stalo tak co teď s tím.
Moc děkuji o radu jak udělat.