Re: Zaměstnanec z SK a exekuce
V potvrzení o zam. byste měla mít zapsány pouze české exekutorské příp. správní úřady, které pohledávku (třeba i zahraniční) vymáhají podle tuzemského práva.
Re: Zaměstnanec z SK a exekuce
Domnívám se, že pravomoc slovenských exekutorů končí na hranicích. Mrkněte do Nařízení EU 1215/2012 - dle čl. 42 by měl český exekutor dostat od navrhovatele určité dokumenty, na základě kterých je oprávněn pohledávku vymoci.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32012R1215&rid=1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
9. 10. 2017 6:48
Dobrý den,
moc prosím o radu zkušenější.
Mám nového zaměstnance - občana ze Slovenska, který má 3 exekuce - zjištěno z potvrzení o zaměstnání.
Jaké životní minimum budu počítat. U nás je 6 154,64 na Slovensku 199.48 EUR. Po použití kurzu 25,8725 je životní minimum 5 161,05 Kč.
Zaměstnanec nepracoval celý měsíc a jeho čistá mzda je 6 060 Kč.
Nevím jak právně provést srážky.
Na exekutorský úřad na Slovensko jsem poslala žádost o vyčíslení dluhu pouze e-mailem. dosud se neozvali. Stačí to tak nebo mám raději poslat žádost písemně.
Děkuji všem za radu, ochotu i čas.
Hezký den všem