Re: Kontrola VZP v jiném městě
Takto přesně mě to sdělila pracovnice z VZP, také jsem nepochopila...
Mně by se také nelíbilo zasílání dokladů e-mailem, většinou nás kontrolují jednou za 2-3 roky a není to málo skenování (nebo stahování přehledů z programu). Také nevím, jak by kontrolovali např. pracovní smlouvy a dohody, přece je nebudou skenovat a posílat všechny. Je pro nás mnohem jednodušší dojet do místa kontroly a za hodinu je vše hotové. Je možné, že tazatelce určili místo kontroly jinde proto, že je jejich pobočka přetížená.
Je smutné, že většině přijde v pořádku posílat celkem citlivá data mailem. Pokud mají přetížené lidi na jedné pobočce a na druhé nevyužité, tak je nejspíše někde chyba. Proto my máme za úředníky dojíždět? Zajímalo mě, jestli je to běžné, protože jsem se s tím prozatím nesetkala a od nikoho o tom neslyšela.
Nevím jak to chodí u kontrol větších firem, my máme všude do 25 zaměstnanců (dříve to byly malé organizace). Třeba mají pracovníci co dělají kontroly z dřívějška zažité, že firmy do 25 zaměstnanců zvou k sobě, vždy se dříve jezdilo k "velkým organizacím", tj. nad 25 zaměstnanců.
Jinak k tomu skenování - právě u pár zaměstnanců mi teprve přijde zbytečné vše skenovat, přehledů je úplně stejně jako když jich je 20. A smlouvy, mzdové listy apod. se mi také nechce skenovat kvůli ochraně os. údajů. Po nás ale zatím nikdo posílat podklady ke kontrole e-mailem nechtěl, vždy jezdíme na pobočku.
Asi je to v poslední době běžné - jsme v Olomouci, potvrzení o bezdlužnosti nám vydával Zlín a kontrola byla v Prostějově. :-) Poslala jsem tam doklady balíkem, cena za balík byla vyšší, než prominuté penále (zaměstnanec nenahlásil změnu ZP) ... ale holt šlo o princip - nařízení šéfa požádat o prominutí. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2017 8:49
Dobrý den, máme jít na kontrolu u VZP. Sídlo firmy je v Plzni a máme se dostavit do 20 km vzdáleného města. Za 25 let jsem se nesetkala s tím, že bychom chodili na kontroly jinam než v Plzni.
Bylo mi řečeno, že nyní mohou kontrolovat všude v rámci Plzeňského kraje, třeba i v Českých Budějovicích a máme doklady poslat mailem. Mám za to, že jde jen o to, aby se zasílaly doklady mailem, což se mi úplně nelíbí.
Máte někdo stejnou zkušenost? Je to v pořádku?