Re: Stěhování zaměstnavatele
Hrušovany ani Ivančice nejsou zahraničí :-)
Ale vážně: zaměstnavatel jí má přidělovat práci tam, kde má sjednané místo výkonu práce. Pokud by měla vykonávat práci jinde, musel by se s ní dohodnout na změně pracovní smlouvy v bodě výkonu práce, tzn. Podepsala by dodatek ke smlouvě. Jestliže ale se změnou místa výkonu nesouhlasí, ať dodatek nepodepisuje. Když jí nebude moci přidělovat práci ve sjednaném místě, může si s ní dohodnout ukončení nějakým dohodnutým dnem nebo jí dát výpověď ( obojí s odstupným).
Re: Stěhování zaměstnavatele
Samozřejmě vím, že tyto dvě obce nejsou zahraničí, ty bych na tom byla hodně špatně.
Bohužel špatně jsem formulovala, měla to být druhá otázka, která se ani netýká dcery, ale kdyby se zaměstnavatel stěhoval do zahraničí. Odpověd byla uvedena, jen jsem chtěla uvést na pravou míru, to že nejsem úplně hloupá, jak jsem se předvedla. Děkuji za odpovědi a omlouvám se, příště si budu dávat pozor na správnou formulaci a oddělovat otázky samostatně, ve spěchu s horkou hlavou to pak tatko dopadne.
Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2017 14:53
Dobrý den, prosím o radu.
Dcera pracuje u zaměstnavatele, který se bude stěhovat, ze současné adresy o 30 km dál a to pro ni znamená 70 km z domova dojíždět každý den do práce.
Je možnost, že když řekne, že se kvůli vzdálenosti a finanční zátěži na dopravu nemůže dojíždět tak daleko a nárok na odstupné??
Asi ne, ale je to v nějakém případě možné? Delší km vzdálenost, změna místa výkonu práce v zahraničí?
Děkuji za info