Výživné

• (neregistrovaný)

2. 11. 2005 6:57

Po ukončení střední školy maturitou jsem rok studovala anglický jazyk na jazykové škole, kt. je mezi školami - kdy matka měla na mne daňové úlevy z daní. Jelikož jsou rodiče rozvedení, otec platí vyživné, ale za červenec a srpen 2005 mi nezaplatil. Od 1.9.2005 jsem vedena na úřadu práce a první sociální dávky jsem dostala 3.10.2005. V 9/2004 žádala prostřednictvím soudu o zvýšení výživného. První stání bylo až 27.10.2005 tj. za 13 měsíců. Výživné otci neupravili,dále mi sdělili že již od července 2005 nemám nárok na výživné, dále musím otci zaplatit právníka. Mám strach se odvolat ke krajskému soudu, že j se poplatky za právníka navýši. Prosím zda někdo neví, když matka měla na mne daňovou úlevu ještě do 8/2005, proč již nemusí otec platit výživné, a dále zda se můžu odvolat na "nečinnost soudu", kdyby jednání proběhlo dříve, neměla bych žádné příjmy a nemohla bych platit otci právníka. Děkuji za radu, nebo odkaz kde bych můj problém odvodila nebo přečetla. Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2005 10:23

Anonymní (neregistrovaný)

Re: výživné
      co máte napsáno ve zdůvodnění rozsudku? proč máte platit toho právníka? jinak úlevy jsou i po dobu prázdnin,které se ve vašem případě počítaly pro maminku, to, že jste nedělala v 7-8/2005 jste asi měla uplatnit u soudu, jinak obecně platí,že rodič nemůže sám ze své vůle posoudit a přestat platit, musí se obrátit na soud a požádat o zrušení povinnosti, tím,že se váš případ probíral v takovém časovém skluzu mu vlastně ušetřilo jeho podání...

• 2. 11. 2005 10:38

rozsudek ještě nemám, mám protokol o jednání - kopii kde je napsán rozsudek - jednak že zvýšení výživného od 1.9.2004 se zamítá a žalobkyně je povinna zaplatit žalovanému na nákladech řízení k rukám advokáta xxx částku 1458 Kč do 3 dnů od právní moci tohoto rozsudku. Ohledně, že nemám nárok na výživné 7-8/2005 řekl jenom ústně, neřekl o co se opírá / v závěrečné řeči to totiž jen bez udání paragrafu zpochybnil právník otce - uvedl přímo - "že se domnívá ..."/, když vysvětloval, jak k rozsudku došel. Půlku věcí co řekl nevím, protože mne to vytočilo - že je to tak pozdě / jednání od podání za 13 měsíců/a hned musím ze sociálních dávek platit.

• 2. 11. 2005 10:57

počkejte na rozsudek a zajděte prostě k nějakému advokátu, tady vám laické odpovědi nepomohou, sama jste viděla,že advokát "se domnívá" a soud to bere jinak....advokát vám hned poradí,co se s tím dá dělat....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).