Re: Dovolená před mateřskou
Na proplacení není nárok - pouze při skončení pracovního poměru. Ale požádejte o čerpání dovolené na zotavenou ihned po skončení mateřské dovolené (čerpání PPM) - to bude tak někdy v červnu - a až po vyčerpání dovolené na zotavenou požádejte o čerpání rodičovské dovolené. Zaměstnavatel je povinen Vám vyhovět (§ 108 odst. 4 ZP). Jo, taky Vám vznikne nárok na dovolenou ještě za rok 2006, protože doba čerpání mateřské dovolené se počítá pro účely dovolené na zotavenou jako výkon práce (§ 40 odst. 2 NV č. 108/1994 Sb.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
2. 11. 2005 8:39
Děkuji všem za odpovědi na můj včerejší dotaz. Ještě jsem se chtěla zeptat na jednu nejasnost. Zbývá mi za tento rok 8,5 dne dovolené. Pokud nastoupím na mateřskou 23.12., na kolik dní dovolené mám nárok? A musím tuto část dovolené (příp. celou dovolenou) vybrat do začátku mé mateřské nebo je možnost, aby mi zbývající dovolenou zaměstnavatel proplatil? Děkuji.