Re: Přiznání k dani z nabytí nemovitých
>Dobrý den,
>prosím o radu. Vyplňuji Přiznání k dani z nabytí
>nemovitých věcí a potřebuji se ujistit, když jsem koupila
>byt a pozemek (každé zvlášť v jiném katastru
>nemovitostí), a na obojí mám znalecký posudek, tak stačí vyplnit
>Přiznání a Přílohu č. 1, typ N. A doložím Výpis KN,
>Kupní smlouvu a znalecký posudek. Z kupní ceny vypočítám
>a zaplatím 4%.
>Je ještě něco dalšího potřeba?
přiznání k dani z nabytí na FU podle místa nemovitosti, přiznání + příloha č. 1 - doložit: písemnost potvrzující nabytí vlastnického práva (kupní smlouva), vyrozumění o provedeném vkladu do katastru nemovitostí, znalecký posudek, doklad o zaplacení odměny a nákladů znalci, pokud uplatňujete uznatelný výdaj.
Daňové přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí je poplatník povinen podat nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, v němž byl v katastru nemovitostí proveden vklad.... v přiznání uvedete kupní cenu, cenu ze znaleckého posudku do tabulky č. 2 přílohy č. 1 a spočtete daň z ceny, která je vyšší (kupní cena vs. 75% znalecké ceny) - lze vyplnit v interaktivním tiskopisu http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/IF_5547_3.pdf?201710161113
>A když má prodávající oznamovací povinnost vůči FÚ
>kvůli platbě daně z nemovitosti (aby složenky chodili na
>mě), jako formou se toto provádí?
K dani z nemovitostí pak podáváte přiznání podle stavu k 1.1. na daný rok - tedy pokud prodej proběhl v r. 2017, dle stavu k 1.1.2018 podáváte přiznání na rok 2018 do 31.1.2018 - FU pak pošle složenku.
>
>Moc děkuji a přeji krásný den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2017 10:40
Dobrý den,
prosím o radu. Vyplňuji Přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí a potřebuji se ujistit, když jsem koupila byt a pozemek (každé zvlášť v jiném katastru nemovitostí), a na obojí mám znalecký posudek, tak stačí vyplnit Přiznání a Přílohu č. 1, typ N. A doložím Výpis KN, Kupní smlouvu a znalecký posudek. Z kupní ceny vypočítám a zaplatím 4%.
Je ještě něco dalšího potřeba?
A když má prodávající oznamovací povinnost vůči FÚ kvůli platbě daně z nemovitosti (aby složenky chodili na mě), jako formou se toto provádí?
Moc děkuji a přeji krásný den všem.