Re: insolvence
Při insolvenci nesmíte provádět žádné jiné srážky, provedete pouze insolvenční srážku. Pokud není v insolvenčním usnesení uvedený dluh na výživném, tak bych dala nezabavitelnou částku na to dítě. Ale on sám se musí domluvit s insolvenčním správcem, jak to bude s placením výživného. A třeba insolvenční správce nazná, že ze zaslané částky bude vyplácet výživné, ale v tom případě nebudete dítě dávat jako vyživované. Asi bych zavolala tomu insolvenčnímu správci. Nebo není nějaká taková informace napsána v tom usnesení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 10. 2017 13:50
Dobrý den,
měla bych prosbu prosím. Přišla mi insolvence na zaměstnance,
je rozvedený a na 1 dítě platí sám výživné. Jak je to se srážkou ze mzdy? Budu dítě počítat do vyživované osoby? A musím mít k tomu nějaký potvrzení (např.rodný list)? A dá se odečíst také výživné? On sám platí manželce 4.000,- Kč. Nebo zda je lepší, aby chtěl po mě srážet ze mzdy to výživné? Nikdy jsem se s insolvencí nesetkala, tak moc děkuji za trpělivost a vysvětlení. Popř.radu kde bych tyto informace mohla narychlo přečíst. Děkuji všem za pomoc.
Jinak ČM 22402,-Kč.