Re: Nemocenská z OSSZ-nárok na bonus dít
>Přeji dobrý den
>Pochopila jsem dobře z jiného případu diskuse tady na
>webu, že naše zaměstnankyně, která v průběhu měsíce
>října bude celý měsíc na neschopnosti a za celý měsíc
>obdrží pak nemocenskou pouze od OSSZ, tak nebude mít od
>nás bonus na dítě 1.117,- Kč?
Pokud má pouze nemocenskou a nemá u zaměstnavatele jiný příjem, který by dosáhl alespoň výše 5 500,-Kč, pak nárok na daňový bonus nevznikne.
A je dobře, že za měsíc
>září, kdy pracovala jen 6 dní a nastoupila na
>nemocenskou, tak jsme jí bonus vyplatili? Program MONEY ho
>vygeneroval.
Záleží na výši příjmu, ten jste neuvedla, takže nelze odpovědět.
------
Za měsíc září měla hrubou mzdu 2402 a nemocenskou od zaměstnavatele 1338..... MONEY mi daňový bonus vygeneroval a už jsem odeslala jak mzdy tak na FÚ. Je to špatně? Jedná se o pracovníka s ID pracujícího na 4h denně a v jiných měsících je hrubá mzda vyšší než 5.500. Pokud to mám chybně, musím opravit nebo stačí v dalších měsících listopad, prosinec až se vrátí do práce, pokud se vrátí a nárok na bonus jí pak vznikne.
Děkuji moc
Klára..
Pokud v září měla zaměstnankyně HM 2 402,-Kč, pak ji daňový bonus nenáležel. Je to vaše chyby a je nutno co nejdříve opravit, protože vám na FÚ narůstá dlužné penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 10. 2017 22:31
Přeji dobrý den
Pochopila jsem dobře z jiného případu diskuse tady na webu, že naše zaměstnankyně, která v průběhu měsíce října bude celý měsíc na neschopnosti a za celý měsíc obdrží pak nemocenskou pouze od OSSZ, tak nebude mít od nás bonus na dítě 1.117,- Kč? A je dobře, že za měsíc září, kdy pracovala jen 6 dní a nastoupila na nemocenskou, tak jsme jí bonus vyplatili? Program MONEY ho vygeneroval.
Děkuji za rady.
Klára..