Re: Operativní nebo finanční leasing?
Aha, jasně. Ve spěchu jsem četl, že na nákladech nezáleží... :) To se potom dobře odpovídá. Pokud na nich záleží, tak doporučuji koupit do vlastnictví. Raději si půjčit (třeba na zonky), než finanční leasing. Operativní bych v tom případě zcela zavrhl, je skutečně drahý. Můj názor...
Re: Operativní nebo finanční leasing?
Nemáte moc za co,
finanční leasing - do výdajů dáváte 1/60 ceny měsíčně a na konci auto odkoupíte a zařasíte do majetku. Je problém, když chcete prodat před uplynutím leasingu - s postoupením leasingu a nebo když je na autě totální škoda a prodáváte vrak - s daňovou uznatelností splátek....lze to, ale za splnění určitých podmínek.
zas ale nakonec je to auto Vaše.
U operativního leasingu si auto vlastně jen půjčujete a platíte nájemné, které jde do nákladů. Já to mám tak, že se o nic dalšího nestarám, mám full servis - platí mi dálniční známku, zimní pneu, uskladnění, servis.....zase bývá problém u vrácení, že chce leasingovka doplatit nějaké poškození, škrábance na laku atd...ale i to se dá ve smlouvě ošetřit....
Asi si to budete muset sami propočítat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2017 12:18
Dobrý den, který z leasingu je výhodnější? OSVČ, dopravce, na nákladech záleží :-) Snad jsem nikoho otázkou nepohoršila. Předem děkuji a přeji hezký den. P.