Re: EET chybná tržba
Dobrý den, opravila bych k dnešnímu dni a k původnímu záznamu bych si napsala opraveno dne ....dokladem..., případně si k tomu připla kopii. Jsme jenom lidi , my máme v terénu 45 neohrabaných chlapů, kteří nám vystavují doklady EET v terénu a těch chyb co jsou schopni vyplodit a těch špatných rozhodnutí co udělají při těch opravách těch chyb ....už se tomu jenom směju. Jednu chybu opravujeme minimálně 3 x a měsíc mi nesedí skoro nikdy. Ale faktický stav po poslední opravě musí být správný a já to musím být schopna zdokumentovat a vysvětlit ... :) už se těším
Re: EET chybná tržba
Opravte v účetnictví, tak ať tam máte správné hodnoty ve správném měsíci . A EEt opravte v 10 měsíci, zas tak ať vám sedí evidence DPH k dnešnímu dni - bez ohledu na měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 10. 2017 8:31
Dobrý den,
v trafice jsme chybně odeslali tržbu-stalo se tak, že jsme zapomněli odeslat jednu položku, k tomu jsme pak doťukli další a pak odeslali na FÚ, prodavač si toho všiml až odpoledne při uzávěrce. Druhý den ráno se snažil chybu napravit mínusovou položkou, kterou na FÚ odeslal. problém je však to, že tu mínusovou položku měl dát do DPH 21%, ale dal ji omylem pod 15% a toho jsem si všimla až teď, když mám sjetinu tržeb pro DPH. Jelikož se to stalo koncem září, do tržeb ze září se již nelze dostat a opravit to.. Můžete mi poradit, jak postupovat? Dát si to sama do pořádku, tzn vyjmu si to z 15 a dám do 21? Ale tím pádem to nebude souhlasit s EET? Nebo zavolat na FÚ a domluvit se tam?
Moc děkuji za odpovědi..