Re: EET - špatná sazba DPH 5%
>Dobrý den,
>prosím o radu, co s tržbou za září v restauraci, kdy
>servírka přeprogramovala kasu a místo správných sazeb
>15% a 21% odcházelo do EET 5%DPH. Přišlo se na to až po
>měsíční uzávěrce.
>Je nějaký způsob jak to na EET narovnat? Jde nějak
>stornovat celý měsíc a zadat správně sazby? Ale vše už by
>se konalo v 10/2017. Jde o částku asi 20.000,- vč.DPH.
>Nebo dodanit v přiznání DPH vše 21% , ale pořád nevím,
>co s EET....
>Handulka
>P.S dnes se mi obzláště daří :(
Re: EET - špatná sazba DPH
Dobrý den,
řešila jsem tady něco podobného: https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1520147
Volala jsem na místní FÚ, kde jsme byli sepsat protokol, řekli hlavně, aby to bylo účetně za záři správně a tržby vystornovat a znovu správně zadat v říjnu. Myslím, že ve finále ani není na ten finančák třeba, ale stejně by pak možná volali, že jim to nesedí. Ještě jsme dávali dotaz na jeden server, kde se eet zabývají a přišla nám tato odpověď: Dobrý den,
důležité, že jste vystornoval špatně evidovanou částku. Co se týče sazby daně, to už teď řešit nemusíte. V účetnictví to máte v pořádku, což je rozhodující a prokážete, kde se stala neúmyslná chyba. Úkolem EET není nachytat podnikatele v těchto maličkostech, ale zajistit náležité odvody daní, odpovídající skutečným tržbám.
S přáním hezkého dne
JUDr. Věroslav Sobotka
manažer pro legislativu
Tak třeba Vám to trošku pomůže...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2017 13:21
Dobrý den,
prosím o radu, co s tržbou za září v restauraci, kdy servírka přeprogramovala kasu a místo správných sazeb 15% a 21% odcházelo do EET 5%DPH. Přišlo se na to až po měsíční uzávěrce.
Je nějaký způsob jak to na EET narovnat? Jde nějak stornovat celý měsíc a zadat správně sazby? Ale vše už by se konalo v 10/2017. Jde o částku asi 20.000,- vč.DPH. Nebo dodanit v přiznání DPH vše 21% , ale pořád nevím, co s EET....
Handulka
P.S dnes se mi obzláště daří :(