Re: Zákonné pojištění za zaměstnance
Nesouhlasím s předchozí odpovědí.
Nevidím žádný důvodu pro to se "spojovat" s pojišťovnou
Navýšení pojištění je dané ve Vyhlášce č. 125/1993 Sb., s tím pojišťovna těžko co udělá a nemá ani možnost navýšení prominout či s tím cokoliv dělat.
Vyhláška ministerstva financí, kterou se stanoví podmínky a sazby zákonného pojištění odpovědnosti organizace za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání
§ 12 Pojistné
(9) Nebylo-li pojistné zaplaceno řádně a včas, zvyšuje se o 10 % dlužné částky za každý započatý měsíc.
.....
Spíš se zeptám jinak - jak dlouho jste byla v zapomnění? Není již nějaké období promlčeno?
.....
>>>>>>Dobrý den, přešla jsem na program Pohoda a nějak jsem
>>>>>>zapomněla hradit zákonné pojištění. Jak mám
>>>>>>postupovat?
>>>>>>Uhradím dlužné pojistné + 10% za každý započatý měsíc
>>>>>>a nebo mám nejdříve napsat na pojišťovnu? Děkuji za
>>>>>>info Ester
>Já osobně jsem s nikým od pojišťovny ještě nemluvila,
>dnes jsem zjistila, vyjela si kolik mám uhradit + 10%
>za každý započatý měsíc. Tohle uhradím a mám něco psát
>na pojišťovnu?
PS. Stalo se mi něco podobného letos na jaře. Zapomenuté pojištění bylo i s navýšením o 10% zaplaceno s tříměsíčním zpožděním. Nikam na pojišťovnu jsem nic nepsala, nikam jsem nevolala. Jen jsem informovala klienta, že jsem udělala chybu / neuvedla jsem zákonné pojištění v příkazu k úhradě k mzdám za 03/2047 / a že mu navýšení zaplatím. Nic ale po mně nechtěl (prostě někteří klienti jsou hodní). V účetnictví do dokladu s předpisem navýšení pojištění jsem uvedla informace, proč k navýšení došlo (zpoždění s platbou) a nic dalšího již neřešíme.
Vzhledem k tomu, že už je to téměř rok, opravdu nepovím. Přebírali jsem firmu a zjistili jsme to až při hlášení pracovního úrazu. V dopise od pojišťovny stálo, že není uhrazený 4Q2015. Kontaktovala jsem pojišťovnu a ta mi sdělila výše uvedené. Pak jsem ale kontrolou jistila, že upomínaný závazek byl hrazen společně s 1Q2016. Paní jsem znovu telefonovala, jak se věcí mají, ona s tím byla v pohodě. Nic se nezvyšovalo, nic navíc se neplatilo a nikdo se neozval...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 10. 2017 9:37
Dobrý den, přešla jsem na program Pohoda a nějak jsem zapomněla hradit zákonné pojištění. Jak mám postupovat?
Uhradím dlužné pojistné + 10% za každý započatý měsíc a nebo mám nejdříve napsat na pojišťovnu? Děkuji za info Ester