Re: Potvrzení pro soud
No jo, ale existují k tomu vysvětlivky a řádek č. 2 vysvětlivek píše:
Uveďte další peněž. a nepen.plnění...... podléhající dani a k řádku 19 je ve vysvětlivkách odvolávka na č.5 a u toho jsou nepen.plnění nepodléhající dani. Bohužel právě v textu toho potvrzení se to vůbec nepíše, ale v těch vysvětlivkách a proto se to snažím zkonzultovat :-)
A ty srážky v řádku 20 platí i ty interní? Tam se zase ve vysvětlivkách k tomu nic nepíše...
Bohužel náš program na to musím nastavit, tak si to ověřuji, díky moc.
Podle vysvětlivek patří asi do ř.7 to, co je v rámci daně z příjmu a do 19 co nepatří do daně z příjmu... Můžu Vám je nascenovat a někam poslat. Ty vysvětlivky zcela nesedí právě na to potvrzení ohledně textace.
Už jsem vám to napsala níže. Jděte na to hlavou, pokud dáte auto do ř. 7 pak vám nemůže v žádném případě sedět ř. 10. A za druhé logicky, máte tam napsáno : ostatní složky mzdy a auto nepatří do mzdy, pouze se díky autu zvedají základy SP, ZP a tím pádem i daň.
Ok, tak se nebudu trápit vysvětlivkami :-). Ty právě na to jako by nenavazují. Kdyby to náš SW vyjel, jak já a ne, že si to mám nastavit, mi řekli na hot-line, tak mám jednodušší práci. I naše finanční ředitelka říkala, že to potvrzení nemá hlavu a patu, že v určitém případě vždy narazím, že mi to někde nebude sedět.
Díky, tak nastavím, jak jste poradila. Ale mám černé svědomí vůči vysvětlivkám :-). Ale ty nesedí jako by na to potvrzení... Minimálně jsem do toho dala maximum, kdyby s něčím někdo přišel, že jsem dala špatně a vysvětlím, že vlastně to nelze vyplnit správně, že by to jinak nenavazovalo.
Re: Potvrzení pro soud_"vysvětlivky"
PS. Najděte si zde k tomutu problému (svátky náhradou) starší diskuze. "Náhradou" se nedoporučuje - a je pro to docela relevantní právní podklad - i když předpis je poněkud archaický (ale dosud v české republice platný - v tom místním právníkům věřím). Proč ne, vždyť i některé zákony vydané v roce 1918 .... atd. ale to bych se už jen vykecávala.
Dále k "vysvětlivkám" - jsem přesvědčena, že tyto vysvětlivky psal sice snaživý človíček - ale někdo, kdo viděl zpracování mezd tak leda z rychlíku.
Chudák zaměstnanec, kterému přidělí vozidlo třeba 15-10 let staré, dnes technicky na době kamenné, které ale tehdy stále 2-3 miliony. O co je na tom lépe zaměstnanec, kterému přidělí vozidlo zcela nové za cca 0,5 mil.Kč. Sama si můžete spočítat ten rozdíl v platbách daně + SP + ZP.
Re: Potvrzení pro soud_"vysvětlivky"
Díky, ty vysvětlivky jsou jako by zcela o něčem jiném než vlastní potvrzení. A bohužel v naší firmě jsou mzdy hodně rozmarné, takže mi to začalo kvalitně lítat a nevěděla jsem co zvolit, zda vyplnit dle tabulky či dle vysvětlivek. Taky si myslím, že to psal člověk, co si myslím, že mzdy jsou brnkačka.
§ 115 odst. 1 připouští obě varianty. Co jsem slyšela, tak snad by se mělo do novely ZP dostat, že u měsíční mzdy by se mzda za svátek nekrátila, tím pádem by svátek nemohl být placen náhradou. Ale teď nikdo neví co bude, tak ještě uvidíme, ale například na Slovensku to tak v ZP mají již několik let.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2017 10:45
Dobrý den,
můžu se ještě paní Jasná zeptat, jaký je rozdíl v řádku 7 a 19? Nemají jít auta do řádku 7,protože podléhají dani z příjmu a např. penzijko do řádku 19, které dani z příjmu nepodléhá?
Prosím, interní srážky jako stravenky můžu dát do ř. 20? Nebo se zahrnují jen exekuce?