Podnikání ve zdravotní dopravní službě

• (neregistrovaný)

29. 1. 2013 15:41

Uvažoval jsem že začnu podnikat. Otevřel bych si zdravotní dopravní službu. Jednalo by se o to zajet do domova důchodců nebo LDN  ovézt k doktorovy nebo převoz různě jinak. K tomuto podnikaní splnuji předpoklady jak dané živnostenským zákonem, tak i to že mám zdravotní školu a maturitu z pečovatelství. Jelikož populace stárne  a na okrese je asi 7 domovů důchodců +  charita nebo jiné organizace domácí péče, tak by se tento typ podnikání jeví jako ,,bohatý na kšefty". Ovšem potřebujete sanitu a musíte vzít v potaz i to, že se jedná o pravý opak RZP 155 takže dodávka která jede z bodu A do B a moc se nehledí na výkon motoru...spíše na kofort a kvalitu převozu a také  aby jela. Chtěl jsem být zodopvědný a že si koupím nějakou levnou co nejměně se zadlužím a co nejvíce rozjedu podnikání a až splatím dluh našetřím a koupím nové v hotovosti (nevím jak mi půjdou kšefty). Jenže za novou Škodu 1203 která by mě vyšla na cca od 100 000 do 200 000 s antikorozní úpravou a kvalitní bych musel zaplatit  3 000 , 5 000 , 10 000 Kč ekologickou dan za přepis vozidel. Abych se vyhnul ekologické dani za přepis musím koupit auto za cca 2 000 000 Kč a kdo mi je půjčí když nemám čím ručit a nemám žádný majetek. Navíc  EU prosazuje aby auto starší 6 let chodilo každý rok na STK a abych se vyhnul tomotu nesmyslu musím každych 6 let kupovat nové za 2 000 000 Kč. Tak by mě zajímalo jak tedy podnikat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).