Re: podnikání při zaměstnání
Protože máte zaměstnání s min.příjmem, a k tomu podnikání v e vámi uváděném rozsahu, budete podávat daňové přiznání z obou těchto činností dohromady. Z příjmů z podnikání budete odvádět sociální i zdravotní pojištění podle Přehledu příjmů a výdajů ,které jste povinna si sama vypočítat a podat po daň.přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2005 11:26
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit. Jsem zaměstnaná a chtěla bych si přivydělat podnikáním (masérská činnost). Zajímalo by mě jestli mám povinnost platit soc. a zdrav. a jak to v mém případě bude s placením daní z podnikání, pokud příklad vydělám ročně jenom 9000,-. slyšela jsem, že pokud vydělám do 15000 tak neplatím daň. V zaměstnání mám minimální plat. Přiznám se že vůbec této věci nerozumím a zatím mi nikdo nedokázal říct jak to ve skutečnosti je. Předem děkuji za odpověď.