Re: ukončení PP - sražení pracovního obl
Pracovní oblečení, obuv a vůbec pracovní pomůcky jsou stále majetkem zaměstnavatele a pokud zaměstnavatel oblečení a boty chce zpět, je povinen je vrátit , ať už je v jakémkoli stavu. Co s tím zaměstnavatel udělá, to mu může být jedno.
Re: ukončení PP - sražení pracovního obl
Ale ještě s tím srážením - ze zákona nesmí být zaměstnanci sraženo, kromě pojištění, daně a exekucí, nic, s čím by nesouhlasil. S každou jinou srážkou musí nejprve souhlasit, tak jestliže nevrátí obuv a oděv, nelze mu to srazit. Já vím, že jinak to z něho nedostanete, jen píšu, jak je to podle zákona. On je povinen to vrátit, pokud nevrátí, můžete ho žalovat a vymáhat to na něm, ale srážet ne. Ale jedna věc je teorie a druhá věc je praxe. Všichni víme, že kvůli montérkám nemá cenu ho žalovat, nehledě na to, že dobře víme, jak pracují naše soudy. Proto si zaměstnavatel pomáhá jak umí. Já bych mu taky ty peníze zadržela a vyžadovala vrácení věcí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2005 14:56
Dobrý den, potřebuji poradit. Při ukončení PP ve zkušební době chce zaměstnavatel srazit zaměstnanci cenu bot a montérek. Vůbec netuším, jestli může. V diskuzi jsem nic podobného nenašla. Prosím o radu. Děkuji předem