Re: podnikání - přiznání
>měla bych několik dotazů:
>1) co bude potřeba k vyplnění přiznání k dani z příjmu
>za rok 2005, když jsem část roku byla zaměstnanec ale
>stále nemocná, tzn. žádná mzda jen nemocenské dávky a
>zbylou část roku jsem na hlavní činnost podnikala na
>ŽL?
>Budu někde do daňového přiznání muset dokládat výši té
>nemocenské, tzn. musím mít nějaké potvrzení od
>zaměstnavatele nebo se tam bude uvádět pouze co mi vyjde v
>daňové evidenci?
To, že jste byla nemocná je úplně jedno když jste byla zaměstnaná. Budete do přiznání potřebovat potvrzení o zdanitel příjmech za rok 2005 o které si musíte zažádat u zaměstnavatele nejpozději do 15.2.2006
>2) A když jsem letos tedy začala podnikat, tak
>minimální základ daně se na mě nevztahuje ani tento rok
>(2005) ani rok příští (2006) ale až v roce 2007? ano? je to
>pravda?
ano
>3) do daňového přiznání budu tedy všude psát
>skutečnosti a minimální základ nikde uvádět nebudu?
>moc děkuji za trpělivost a případné odpovědi.
Re: podnikání - přiznání
ale když ty zdanitelný příjmy teda žádný nebyly, protože jsem od 1.1.2005 až do začátku podnikání byla stále na neschopence, tak si stejně to potvrzení o zdanitelných příjmech musím vyžádat? budu ho potřebovat?
ještě mi prosím odpovězte na bod 3, moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 11. 2005 21:08
měla bych několik dotazů:
1) co bude potřeba k vyplnění přiznání k dani z příjmu za rok 2005, když jsem část roku byla zaměstnanec ale stále nemocná, tzn. žádná mzda jen nemocenské dávky a zbylou část roku jsem na hlavní činnost podnikala na ŽL?
Budu někde do daňového přiznání muset dokládat výši té nemocenské, tzn. musím mít nějaké potvrzení od zaměstnavatele nebo se tam bude uvádět pouze co mi vyjde v daňové evidenci?
2) A když jsem letos tedy začala podnikat, tak minimální základ daně se na mě nevztahuje ani tento rok (2005) ani rok příští (2006) ale až v roce 2007? ano? je to pravda?
3) do daňového přiznání budu tedy všude psát skutečnosti a minimální základ nikde uvádět nebudu?
moc děkuji za trpělivost a případné odpovědi.