Re: Vývoj software
>>S kamarádem jsem vyvínul software, potřeboval bych
>>vědět, jak správně postupovat při zdanění a co musím
>>udělat abych něco nezanedbal. Spadá tento problém pod
>>autorský zákon a pak bych tedy odváděl daň z příjmu
>>podle
>>par. 7/ 2a) ??? A jak mám postupovat, když honorář
>>příjde na účet, který je napsán na jednoho z nás,
>>musím
>>zdanit vše já a kamarádovi dát polovinu už po
>>zdanění,
>>nebo m;žeme mít mezi sebou smlouvu, kde bude uvedeno,
>>že jedeme 50 na 50 a každý si daníme sám??? Moc
>>děkuji, spěchá to.
>jako co podnikáte?je to kamárad jen tak nebo máte
>společnou firmu tak jedná sdružení jeden odpovědný,jeden
>účet a několik FO jedno účetnictví rozdělí se a každý
>si zdaní svoje
Nejedná se o podnikání, každý jsme zaměstnaní a tohle děláme ve svém volném čase.
takže nahodilý příjem - ten někdo také nepodníká a prostě jste mu pomohli,takže dáte své učetní potvrzení o příjmu nějaký doklad mít musíte ona vám to pří ročním zúčtování přidá do vašich příjmů dodaníte a nemusí se o nic starat jen jí to musíte nejpozděj do 15.02.06 oznámit raděj dřív, aby vám pak neřekla ,že si máte podat sami -typ A daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2005 15:33
S kamarádem jsem vyvínul software, potřeboval bych vědět, jak správně postupovat při zdanění a co musím udělat abych něco nezanedbal. Spadá tento problém pod autorský zákon a pak bych tedy odváděl daň z příjmu podle par. 7/ 2a) ??? A jak mám postupovat, když honorář příjde na účet, který je napsán na jednoho z nás, musím zdanit vše já a kamarádovi dát polovinu už po zdanění, nebo m;žeme mít mezi sebou smlouvu, kde bude uvedeno, že jedeme 50 na 50 a každý si daníme sám??? Moc děkuji, spěchá to.