Re: fakturace jednatele s.r.o
*** Dala jste málo informací, aby se dalo jednoznačně odpovědět ale v podstatě může. Záleží ale na druhu fakturované činnosti, aby se u jednatele opravdu jednalo o jeho příjem z podnikání a nemohlo by se to posuzovat jako příjem ze závislé činnosti. Pak na znění spol. smlouvy. A z daňového hlediska musíte dát pozor na cenu obvyklou. ***
fakturuje stavební práce resp. živnost má na zednické práce nebo stavební činnosti a s.r.o má hlavní předmět podnkání nákup a prodej a ubytovací služby. Podnikatel staví domy, které s.r.o. bude pronajímat, fakturuje každý měsíc. A ještě jeden dotaz - budou ubytovací služby u s.r.o. osvobozené od DPH nebo s DPH?
*** V tom případě by s fakturací neměl být problém - ta činnost je naprosto odlišná - nepovažovala by se za závislou činnost. U pronájmu záleží na tom, co je to za prostory a komu se pronajímají. Osvobozená plnění jsou od §51 ZDPH. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 11. 2005 9:25
Prsím může mi někdo poradit, jestli jednatel s.r.o., zároveň podnikající fyzická osoba může fakturovat služby s.r.o. Od podnikatel mi bnylo sděleno, že je to sice na hraně zákona, la eže to mají od nějakého daňového poradce schváleno že mohou. Já jsem byla na semináři, kde přednášející byla zásadně proti. tzeď nevím co je správně. Děkuji za všechny názory a rady.