Re: prosím o radu
Ve Vašem případě jde o důvod k okamžitému zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance, tedy Vaší, a to podle § 54 odst.1, písm.b, jestliže Vám zaměstnavatel nevyplatí mzdu do 15 ti dnů po uplynutí její splatnosti. Druh pracovní smlouvy není důležitý.
Pokud by jste chtěla dát výpověď, je to upraveno v § 51 zák.práce, důvod není nutno uvádět, výpovědní lhůta je 2 měsíce a počíná běžet prvního dne kalendářního měsíce po doručení výpovědi.(podáte ji 15. listopadu, doručíte a počne běh lhůty od 1.prosince), takže Váš problém lze vyřešit velmi rychle a snadno. Formální náležitosti jsou snadné, stačí list papíru, napsat to rukou, text opíšete ze zák.práce,vždy uvést datum a vlastnoruční podpis. Předáte-li osobně, nechtě si na kopii potvrdit předání napři sekretářkou zaměstnavatele, úpokud pošlete poštou, tak na doručenku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
7. 11. 2005 8:38
Chtěla bych se zeptat -chtěla bych rozvázat pracovní poměr z důvodu nevyplacení mzdy a nedostatků práce.Jelikož mám smlouvu na dobu neurčitou tak souhlasím s 2 měsíční výpovědi.
Potřebovala bych vědět jakou formou a paragrafem tu výpověd dat podat samozřejmě jestli to jde a mám na to právo.Už to bude půl roku kdy vyplácí mzdu způsobem když mám tak něco dám,ale takhle to přece nejde do nekonečna.Předem děkuji za odpověd a za radu