Re: SBĚRNÉ DOKLADY u plátce DPH -noch ei
myslela jsem, že bych ho evidovala v těch souhrnných částkách a při případné kontrole by se to teprve spočítalo, jestli je to správně. Není to tak dlouho co tu někdo psal, že to tak jde. Ale on se zmiňoval o benzinu a pod. My jsme prodejna. Tak nevím,,,
Re: SBĚRNÉ DOKLADY u plátce DPH -noch ei
Dělám je taky, paragonů je mnoho, abych mohla účtovat do DPH každý zvlášť.Pokud jsou, dávám dohromady od stejného dodavatele, pokud ne, zkontroluju, jestli je na všech dokladech uvedeno DIČ. Zatím jsem s tím při kontrole neměla problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 11. 2005 8:45
Ráda bych se zeptala na jestli je možné posčítat pokladní doklady k nákupům zboží (jedná se o malou prodejnu potravin) vždy za měsíc a zvlášť za každého dodavatele a teprve tyto částky zaúčtovat - dost by nám to ušetřilo práci. Jedná se o malé sročko - tzn. vedeme účetnictví a jsme plátci dph. Podotýkám, že se nejedná o faktury, ale o pokladní doklady - (nákupy za hotové).
Našla jsem to tu dvakrát a pokaždé s jiným výsledkem - jednou se tu říká, že sběrné doklady stačí a podruhé, že u plátce dph to nestačí, že finančák chce vidět evidenci všech jednotlivých dokladů zvlášť.
Moc prosím o kvalifikovanou radu. Nemůžu to nikde najít a na finančáku se nechci ptát, abychom nevypadali hloupě a zbytečně na sebe neupozorňovali.
Předem díky moc za odpověď.