Dobrý den, mám na Vás jeden dotaz týkající se zamezení dvojího zdanění a s ní související srážkovou daň. Máme odběratele na Slovensku, který si z fakturované částky strhává srážkovou daň (tzn. že nezaplatí fakturu celou) a pak nám vždy za určité období pošle z jejich finančního úřadu potvrzení, že ke srážení daně došlo. Jedná se mi o to, jakým kurzem mám přeúčtovat ten nedoplatek, který je ve výši té srážkové daně. Někde jsem se dočetla, že až kurzem na konci roku. Tak nevím, zda-li je to správně. Moc děkuji za rady, doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
7. 11. 2005 9:26
Dobrý den,
mám na Vás jeden dotaz týkající se zamezení dvojího zdanění a s ní související srážkovou daň.
Máme odběratele na Slovensku, který si z fakturované částky strhává srážkovou daň (tzn. že nezaplatí fakturu celou) a pak nám vždy za určité období pošle z jejich finančního úřadu potvrzení, že ke srážení daně došlo.
Jedná se mi o to, jakým kurzem mám přeúčtovat ten nedoplatek, který je ve výši té srážkové daně.
Někde jsem se dočetla, že až kurzem na konci roku. Tak nevím, zda-li je to správně. Moc děkuji za rady, doufám, že jsem to napsala srozumitelně.