Nahr. prace ve vypovdi - p.Jirko PORADTE

• (neregistrovaný)

7. 11. 2005 9:33

Dobry den, velmi dekuji za predesle odpovedi.
    Poradte, prosim.
    Jsem ve 3 mes.vypovedni lhute, ktera mnela uplynout 31.8.2005, ale pro nemoc se posunula a uplyne 31.1.2006
    Moje misto je zruseno, tvrdi vedouci. Ja se branim zalobou u soudu o neplatnost vypovedi.Ted si vybiram dovolenou
    a pak nastoupim cca na 2 mesice do prace. Mam prac.smlouvu na sam.ucetni, v prac.posudku je definovano. ze jsem sam.ucetni a ze jsem delala u prijmu zbozi.
    Vedouci mi rika, ze mi do 31.1.2006 (pak uz asi nebude mi pridilet zadnou praci) da nahradni praci. Poradte, muze mi dat nahradni praci nebo muzu trvat na praci predesle, protoze az soud rozhodne o platnosti vypovedi?
    Dekuji
    Ivana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2005 10:04

anonymous (neregistrovaný)

Re: Nahr. prace ve vypovdi - p.Jirko POR
      Pokud jste dostala výpověď z důvodu zrušení pracovního místa, tak Vám zaměstnavatel může dát náhradní práci.
      A jenom malá rada: pokud se bráníte soudně proti výpovědi, nezapomeňte prokazatelným způsobem oznámit zaměstnavateli, že nadále u něj chcete pracovat. To z toho důvodu, že pokud soud vyhrajete a budete třeba půl roku doma, tak Vám zpětně zaměstnavatel doplatí mzdu. V opačném případě Vás sice musí přijmout zpátky, ale bez náhrady mzdy.
      Proč vlastně zpochybňujete výpověď?

• 7. 11. 2005 14:00

Ivana (neregistrovaný)

Dekuji za odpoved!!!Oznamila jsem, ze trvam na dalsim zamestnavani.
      Ta vypoved je ucelova,zbavitse me.
      Do mojeho useku vedouci prevedla z dilny(ma rekvalifikacni kurz na PC)pracovnici, ktera podle nej je NEJ,NEJLEPSI a to pred 2 tydni, nez mi dala vypoved pro nadbytecnost. A me nabidli misto za postizeneho kolegu, ktery kazdy rok je nemocny vice nez pul roku. Opakovane.
      Dekuji.

• 7. 11. 2005 15:38

Jiřka (neregistrovaný)

Ivanko, nevím nevím, jestli s tímto vyhrajete. Prostě na stejné pozici jste byly dvě. Zaměstnavatel má právo vybrat si pracovníka, o kterém si myslí, že bude lepší. Vám, jako nadbytečné, nabídli jiné místo, které jste nepřijala. Dali Vám tedy výpověď pro nadbytečnost. Já to vidím jako legální postup, ale záleží na rozhodnutí soudu a na přesvědčovacích schopnostech Vašeho právníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).