Re: hlášení provozovny - právnická osoba
Živnostenský zákon upravuje podmínky živnostenského podnikání, živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a za účelem dosažení zisku.
Ve vašem případě si myslím, že jste asi nepodnikatelský subjekt a máte sídlo sdružení nebo jiné adresy, kde činnost sdružení provozujete, protože jnak by Vám musel živ. úřad vydat koncese nebo živ.listy na podnikání. Pokud tomu tak je, nemůžete mít provozovny dle živ.zák., ten to upravuje v § 17.
Jestliže zaměstnáváte zaměstnance, musí úřadu práce stačit adresa sídla sdružení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 11. 2005 10:27
Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Jsme občasné sdružení (právnická osoba) a jsem registrování pod Ministerstvem vnitra. Z úřadu práce kvůli dotaci na volné pracovní místo po mě stále chtějí ze živnostenského úřadu potvrzení o nahlášení provozovny. My už provozovny máme skoro 10let a nikdo to po nás nechtěl. My se přeci nejsme živnostníci. v Pokud ano, v jakém § živn.zákona to najdu,?? Děkuji