Jak je to se zdaněním

• (neregistrovaný)

8. 11. 2005 8:19

Prosím poraďte mi. Nemám ŽL a nejsem OSVČ. Chodím dávat lekce angličtiny jednomu známému, který chce po mě příjmový doklad, a chce si to dát do účetnictví. Tento výdej by si měl obhájit, protože to ke své práci opravdu potřebuje. Mě by ale zajímalo, do jaké celkové částky za rok mu můžu tyto doklady vystavit, abych se vyhla zdanění těchto peněz a musela to přiznat FÚ.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2005 10:46

Petra (neregistrovaný)

Re: jak je to se zdaněním
      Dobrý den, mád dojem, že dle zákona o dani z příjmu je to 15000,- to nemusíte podávat DAP dle §38g.

• 8. 11. 2005 15:28

Veronika (neregistrovaný)

Můžete mi prosím říct, jak by to bylo v případě, kdybych byla a kdybych nebyla zaměstnanec? Děkuji

• 9. 11. 2005 3:30

Karl.Karel (neregistrovaný)

Toto se vzdy objevuje koncem roku a zacatkem dalsiho roku, ale vzdy od podnikatelu, kteri si chteji snizit zaklad dane tedy z druhe strany.
      Ja toto nedoporucuji a myslim si, ze snadnejsi a schudnejsi cesta je pres dohodu o provedeni prace (ale na to se ma myslet i behem roku). Sice zaplatite dan, ale je to ciste a nikdo na nikoho nemuze.

At s Vami sepise dohodu o provednei prace na prekladech ci neco podobneho, co se mu hodi k podnikani a on to dostane do ucetnictvi a vy penize. Do konce roku mate jeste dva mesice , kdy se odvede srazkova dan do 5000 15% tj 750 Kč z 5000, tedy 4250 cisteho x 2 je 8500 pro Vas a pro nej 10000 nakladů.
      Dohoda je omezena 100 hodinami u jednoho zamestnavatele za rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).