Sankce za pozdní výplatu mzdy

• (neregistrovaný)

8. 11. 2005 9:31

Hrozí zaměstnavateli postih (případně jaký) za pozdní výplatu mzdy na účet zaměstnanců? Potřebovala bych vědět, kde to najdu. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2005 10:32

Petra (neregistrovaný)

Re: Sankce za pozdní výplatu mzdy
      To snad jedině, že by si zaměstnanec stěžoval na ÚP, že mzdy nevyplácíte, ale když dostane zaplaceno? Vás tím zaměstnanci trápí? Myslím, že jiná instituce než ÚP by do toho zasahovat neměl a jak říkám asi zasáhne v případě dlouhodobé platební neschopnosti, kterou by měl zaměstnavatel nahlásit. Jinak doufám žádná pokuta ze zákona není...

• 8. 11. 2005 12:18

Anonymní (neregistrovaný)

zaměstnanec může z důvodu nevyplacení mzdy dát výpověď a přísluší mu náhrada ve výši prům.hrubého výdělku za období výpovědní lhůty (jako-by dvouměsíční odstupné)...jinak na placení nejsou prakticky žádné páky, možný je postih úřadů práce, inspektor.práce - ti jako nové organizace by mohli dát větší pokutu....dnes je to již realita běžného dne...což dle mne není v pořádku...ale praxe je taková, že i nevyplacené nemocenské dávky způsobí kontrolu ze strany ossz, firma dostane pokutu,ale nemocenské stát za firmu lidem nezaplatí...

• 8. 11. 2005 12:20

Anonymní (neregistrovaný)

já v takovém případě dodržuji pravidlo "nejsou peníze,není práce" ve firmě,která mi nezaplatí za mou práci nepracuji...za žádnou cenu, nakonec dopadneme jako na východ od našich hranic, kde mzdu dostávají v deputátech....ani náhodou..

• 9. 11. 2005 7:57

waldmann (neregistrovaný)

Mohou se soudně vymáhat úroky - při dnešních úrokových sazbách a při několika dnech zpoždění je to ale nesmysl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).