Re: Sankce za pozdní výplatu mzdy
To snad jedině, že by si zaměstnanec stěžoval na ÚP, že mzdy nevyplácíte, ale když dostane zaplaceno? Vás tím zaměstnanci trápí? Myslím, že jiná instituce než ÚP by do toho zasahovat neměl a jak říkám asi zasáhne v případě dlouhodobé platební neschopnosti, kterou by měl zaměstnavatel nahlásit. Jinak doufám žádná pokuta ze zákona není...
zaměstnanec může z důvodu nevyplacení mzdy dát výpověď a přísluší mu náhrada ve výši prům.hrubého výdělku za období výpovědní lhůty (jako-by dvouměsíční odstupné)...jinak na placení nejsou prakticky žádné páky, možný je postih úřadů práce, inspektor.práce - ti jako nové organizace by mohli dát větší pokutu....dnes je to již realita běžného dne...což dle mne není v pořádku...ale praxe je taková, že i nevyplacené nemocenské dávky způsobí kontrolu ze strany ossz, firma dostane pokutu,ale nemocenské stát za firmu lidem nezaplatí...
já v takovém případě dodržuji pravidlo "nejsou peníze,není práce" ve firmě,která mi nezaplatí za mou práci nepracuji...za žádnou cenu, nakonec dopadneme jako na východ od našich hranic, kde mzdu dostávají v deputátech....ani náhodou..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 11. 2005 9:31
Hrozí zaměstnavateli postih (případně jaký) za pozdní výplatu mzdy na účet zaměstnanců? Potřebovala bych vědět, kde to najdu. Moc děkuji.