Re: Mzdy-poloviční úvazek
předpokl.normální pr.smlouva ale snížený úvazek,nárok má tak jak předpkládáte 20 dnů,ale platit se mu bude jen 4 hodiny denně, pokud nevyčerpá,tak při ukončení proplatit...
Proplácet budete nevyčerpaný zůstatek při skončení p.poměru. Zkráceným úvazkem se nenechte zmást, má nárok na celou 20 denní dovolenou. Jeho prac.úvazek jsou 4 hodiny, větší náhradu mzdy(dovolenou) než odpovídá úvazku mu ani uhradit nemůžete.
A kdyz to vyplatite 2x po sobe jdoucich mesich, kazdou za 5000,- tak to je pak dan srazkova . Ja bych doporucoval vyplatu rozlozit. A vyhnete se vyssi dani a i tomu, ze dotycny pak musi zadat zamestnavatele o rocni vypocet a uvadet tam tento prijem a tzv jeste jednou dodanovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 11. 2005 7:38
Mám ZM,který u nás pracuje na poloviční úvazek 20 hodin týdně,nevíte jak je to s nárokem na dovolenou a kolik bych měla,když si ji všechnu nevybere vyplatit.Podle mě kdyby měl nárok na dovolenou za kalendářní rok (u nás 20 dní) tak by to bylo na konci roku pro ZL dost nevýhodně,musela bych ji vyplatit 15 dní.Což mi přijde dost zmatené.Poraďte, budu ráda za každý ohlas.Díky a pěkný den.