Re: Příspěvek na stravování - moc Vás pr
1. bude se jednat o nedaňový výdaj, pokud nebude mít PFA za stravování od jiného subjektu. Neprokáže totiž hodnotu stravování a tím pádem ani to, zda příspěvek činí max 55 % hodnoty stravného. Nelze hradit paušálem, to ltze pouze u výdajů uvedených v § 6 odst. 7 písm. b) až d).
2. musíte zaměstnancům zdanit daní z příjmů, jelikož osvobozené je pouze NEpeněžní plnění - viz. § 6 odst. 9 písm. b).
>>Zaměstnavatel chce snížit administrativu související
>>s
>>prodejem stravenek. V našich prostorách vaří cizí
>>firma a máme tedy vlastní stravenky. Jedna pracovnice
>>prodává stravenky denně celkem 1 hodinu.
>>Nyní navrhnul zaměstnavatel, že bude finanční
>>prostředky, které zaměstnancům přispívá na stravenky
>>platit ve
>>mzdě.
>>Vím, že je to nesmysl, ale poraďte mi, prosím, jakými
>>pádnými argumenty ho mám přesvědčit.
>>Moc děkuji všem.
>1. bude se jednat o nedaňový výdaj, pokud nebude mít
>PFA za stravování od jiného subjektu. Neprokáže totiž
>hodnotu stravování a tím pádem ani to, zda příspěvek
>činí max 55 % hodnoty stravného. Nelze hradit paušálem,
>to ltze pouze u výdajů uvedených v § 6 odst. 7 písm.
>b) až d).
>2. musíte zaměstnancům zdanit daní z příjmů, jelikož
>osvobozené je pouze NEpeněžní plnění - viz. § 6 odst. 9
>písm. b).
Pozor - zaměstnavatel nechce ve mzdě platit příspěvek na stravování ! Chce se toho zbavit tak, že bude zaměstnancům platit ve mzdě 500 Kč navíc a to budou mít jakože na stravenky. Ve skutečnosti se to bude chovat vlastně jako odměna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 11. 2005 16:35
Zaměstnavatel chce snížit administrativu související s prodejem stravenek. V našich prostorách vaří cizí firma a máme tedy vlastní stravenky. Jedna pracovnice prodává stravenky denně celkem 1 hodinu.
Nyní navrhnul zaměstnavatel, že bude finanční prostředky, které zaměstnancům přispívá na stravenky platit ve mzdě.
Vím, že je to nesmysl, ale poraďte mi, prosím, jakými pádnými argumenty ho mám přesvědčit.
Moc děkuji všem.