Re: paní Jiřko prosím ještě dovolená
No když Vám to tak pěkně vychází půl roku na půl roku, tak bych postupovala tak, že za toho půl roku, co měl pravidelnou pracovní dobu 5 dní v týdnu bych mu dala polovinu ročního nároku (tj. při 4 týdnech 10 dní) a ten druhý půlrok bych přepočítala podle uváděného vzorce - počet plánovaných směn v těch 6ti měsících, kdy měl nerovnoměrně rozvrž.prac. dobu krát počet týdnů (4 nebo 5) děleno polovinou průměrného počtu týdnů v roce (tj. 26,07).
Snad se k tomu ještě někdo vyjádří.
Už jsem z toho magor. Takhle by mu vyšlo: 10 dní za půl roku při pravidelné prac. době a když to spočítám podle Vás tak za dalších půl roku to je dalších 14 dní. To se mi moc nezdá.
Počet plánovaných směn na půl roku je cca 91,5 x4 = 366/26,07 = 14 dní. Ale těch 14 dní mi vychází i v případě, že bude dělat celý rok při nepravidelné prac. době. Řekl bych, že za toho půl roku má pouze 7 dní. Celkem tedy 17 dní.
10 dní placených á 8 hodin
7 dní placených á 12 hodin
Prosím ještě někoho o názor. Díky
Jéžiš, to jsem domotala. Máte pravdu. Mělo to být děleno průměrný počet týdnů v roce a výsledek podělit dvěma (protože je to akorát půl roku). Kdyby to mělo být poděleno tou polovinou průměrného počtu týdnů v roce, tak by se předpokládané směny musely násobit jen polovinou ročního nároku dovolené. Takto bych to počítala já. Ale pan Waldman Vám dole na Váš dotaz napsal výpočet jinak, přiznám se, že tomu dost dobře nerozumím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 11. 2005 9:31
Protože nikdo nereagoval na můj dotaz, ptám se ještě jednou a prosím o radu:
zaměstnanec v letošním roce :
leden-březen - nerovnoměrně rozložená pracovní doba (12 hodin denně - 5 dní v týdnu + 5 volno)
duben-září - rovnoměrně rozložená pracovní doba (8 hodin denně - 5 dní v týdnu)
říjen-prosinec - opět nerovnoměrně rozložená pracovní doba (12 hodin denně - 5 dní v týdnu + 5 dní volno).
Pomozte mi spočítat na kolik dní má v tomto roce nárok na dovolenou.
Pokud by měl celý rok nerovnoměrně rozloženou pracovní dobu - viz výše tak mi vyšlo 14 dní dovolená. Jak si mám poradit s tím půl rokem kdy pracoval jenom na 8 hodin od pondělí do pátku?