Dobrý den, mám dotaz. Na společnost s.r.o. vydal FÚ exekuční příkaz na přikázání pohledávky z účtu, tudíž společnost nemůže s tímto účtem nakládat. Blíží se však výplatní termín (15.11.). Slyšela jsem, že na první výplatní termín můžeme požádat banku o poskytnutí finanční částky z obstaveného účtu na tyto výplaty (peněžní prostředky na účtě jsou). Je to pravda? Pokud ano, v jakém zákoně a paragrafu to najdu (abych mohla ještě rychle žádost zanést do banky)? Už jsem prohledala hodně zákonů, ale zatím bezvýsledně. Předem moc děkuji za radu.
11. 11. 2005 13:00
Dobrý den,
mám dotaz. Na společnost s.r.o. vydal FÚ exekuční příkaz na přikázání pohledávky z účtu, tudíž společnost nemůže s tímto účtem nakládat. Blíží se však výplatní termín (15.11.). Slyšela jsem, že na první výplatní termín můžeme požádat banku o poskytnutí finanční částky z obstaveného účtu na tyto výplaty (peněžní prostředky na účtě jsou). Je to pravda? Pokud ano, v jakém zákoně a paragrafu to najdu (abych mohla ještě rychle žádost zanést do banky)? Už jsem prohledala hodně zákonů, ale zatím bezvýsledně. Předem moc děkuji za radu.