Začátek platby záloh Soc. pojištění.

• (neregistrovaný)

11. 11. 2005 13:06

Někdo mi říkal, že při začátku podnikání je možné začít platit zálohy na sociální pojištění až po vystavení první faktury nebo po prvním příjmu? Je to možné? Pokud ano tak doplácí se pak zpětně neuhrazené zálohy nebo platby běží až právě od měsíce, kdy byla vystavena první faktura nebo přijata první platba? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2005 19:16

lenkab (neregistrovaný)

Re: Začátek platby záloh Soc. pojištění.
      Povinnost platit zálohy na soc.pojištění je až po podání přehledu za rok, ve kterém se začne podnikat - pokud povinnost v přehledu vyjde. Každému doporučuji nečekat a platit zálohy hned po zahájení podnikání - někdo se taky nemusí doplatit :-)

• 11. 11. 2005 19:47

Anonymní (neregistrovaný)

Šlo mi o princip. Jestli je teda nutné začít platit hned nebo ne? Na sociálce Vám samozřejmě řeknou, že ano. Tak bych chtěl vědět jestli musím začít hned? Nebo záleží čistě na mě kdy začnu (myšleno v tom prvním roce).

• 11. 11. 2005 21:01

lenkab (neregistrovaný)

Právě sociálka - aspoň u nás - říká podnikatelům, že zálohy platit nemají - až po podání přehlehu. Já je přemlouvám , aby platili

• 11. 11. 2005 23:16

Hela (neregistrovaný)

To je výhodné v případě, když potřebujete dát platby záloh do výdajů (v DE v roce zaplacení). Jinak je možné doplatit až po podání přehledu, ale pokud se přihlásíte k důch.pojištění, jste povinen zálohy platit hned.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).