Re: VPP + RD + praktické výdaje
* Do příjmů ovlivňujících ZD nezahrnujete rodičovský příspěvek ani přídavky na děti.Budete danit pouze příjmy z podnikání ,pokud budete chtít uplatňovat do výdajů část nájmu,el.energie, vody atd. musíte provést propočet poměrem plochy sloužící k podnikání a k bydlení a příslušným % uplatňovat do výdajů. Pokud nezahrnete vozidlo do podnikání uplatňujete výdaje za ujeté km ve výši sazby základní náhrady a náhrady výdajů za spotřebované PHM.Vozidlo zahrnuté v obchodním majetku : uplatňujete výdaje za PHM v prokázané výši, opravy automobilu, náhradní díly .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 11. 2005 17:10
V listopadu 2004 jsem na živnostenský list začala podnikat jako obch.zástupce. Do 31.8.2005 jsem však zároveň byla na rodič.dovolené s dítětem doma. Od září jsem ho dala na celý den do školky.
Zajímalo by mě, jestli mám do zdanitelných příjmů zahrnovat i rodičovský příspěvek a přídavky na 2 děti - platí do konce srpna. Od září se mi změnil VPP na HPP a tím pádem mi už přicházejí pouze přídavky na děti.
Dále bych se ráda zeptala: sídlo firmy mám doma - mohu nějak uplatňovat do výdajů např.část nájemného, elektřinu, vodu, ...?, když pouze vyjíždím na služební cesty a jinak pracuji doma?
Je pro mě výhodnější mít vozidlo nezahrnuté do podnikání, tj.vlastní? A co v tomto případě mohu uplatňovat za výdaje?
Díky za radu.
Lenka