Re: Jak na uradu prace-prosim o radu
Musíte si zajít pro státní sociální podporu. Střediska jsou při MěÚ.
Tam bych nahlásila že si vedete svoji domácnost (vzhledem k věku na to máte právo) Pak už se k příjmům rodičů nebude přihlížet. To, že spolu bydlíte neznamená, že vedete společnou domácnost. Prostě se staráte sám o sebe a nyní jste bez příjmů.
Oni vám poradí na jaký příspěvek máte nárok.
Re: Jak na uradu prace-prosim o radu
To by mě taky zajímalo...u nás se s Váma nikdo nebude bavit,jak jednou bydlíte pod jednou střechou s rodičema,tak jejich příjmy započítají.Hlásit můžete co chcete,ještě Vám vlezou do bytu a říkají co máte prodat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 11. 2005 11:34
Může mi někdo prosím poradit ? Přerušil jsem studium na střední škole, tudíž jak mi bylo řečeno jsem ztratil statut studenta. Přihlásil jsem se na úřad práce, kde mne sice zaevidovali, dali hlášení, které jsem dovezl do zdravotní pojišťovny. Ale tím to skončilo. Víc se se mnou nikdo nebavil. Následně mi jen přišlo rozhodnutí, že nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti, protože jsem v posledních 3 letech neměl 12 měsíců zaměstnání. Je mi 19 let a těch pár brigád o prázninách tuto dobu nepokryje. Bydlím sice s rodiči, ale otec na je na neschopence po operaci /je také nezaměstnaný/ a matka nemá velký příjem.
Mám nárok na nějakou dávku, podporu nebo co já vím. Kde se o to hlásit a co k tomu všechno potřebuji. Poku d na něco nárok je, je to závislé od příjmů rodičů apod. nechci přidělávat rodičům další starosti, proto se snažím si vše vyřizovat sám. Rád bych nějakou částkou přispěl do rodinného rozpočtu. Všem předem děkuji za radu. Nemám o těchto věcech ani tušení, prosím proto o co nejvíc podrobností.