Oznamení pracovní neschopnosti

• (neregistrovaný)

13. 11. 2005 13:07

prosim nekoho kdo by mi poradil, jak spravne se ma postupovat pri nahlaseni pracovni neschopnostI.Kolegyne z prace mela jit v nedeli do prace ale napsala sve vedouci sms ze ma horecku a ze neprijde.Vedouci si to precetla ale az o par hodin dyl a me by zajimalo jestli je to spravne nahlaseni pracovni neschopnosti.Vime ze kazdy doktor napise neschopenku i s nekolikadenim spozdenim ale muze vedouci chtit potvrzeni i z pohotovosti? Hledala jsem to na netu ale nikde jsem spravny postup nenasla.Vedouci tudiz nemohla vcas zajistit smenu kdyz vlastne necetle tu sms.Diky za pripradne rady...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2005 14:20

Jaša (neregistrovaný)

Re: Oznamení pracovní neschopnosti
      Pokud někdo napíše SMS neznamená to, že ten druhý si ji vyzvedl. Chtělo to domluvit se po telefonu. Pak by se předešlo takovým nedorozuměním. S tím musí každý počítat. Je to jako s e-mailem, také víte že jste jej odeslal, ale nevíte zda byl přijat.
      Potvrzení z pohotovosti nemusíte nikomu předkládat, když na ten den máte napsanou neschopenku. Lékař si musí stát za tím co napíše, takže když napíše neschopenku se spožděním asi ví proč.

• 13. 11. 2005 15:57

Anonymní (neregistrovaný)

Toto je takový prubířský kámen serióznosti zaměstnance. Pokud poslala sms, tak znala číslo a potom nechápu důvod proč nezavolala.

• 13. 11. 2005 16:32

Proč nezavolala? Nejspíš proto, že byl vypnutý mobil - kdyby byl zapnutý, tak by bylo možné si SMS přečíst hned a ne až se spožděním...

• 13. 11. 2005 16:48

anonymous. (neregistrovaný)

To je samozřejmě zcela diametrální situace. Nemohu posoudit organizaci práce, ale my při těchto problémech voláme zrovna i kolegovi, který má volno a nečekaný záskok řešíme s ním.

• 14. 11. 2005 6:16

No to je od Vás loajální,že si domluvíte záskok sami bez vedoucího s kolegou...takže to tam pak ten vedoucí být nemusí....Podle mě je tohle dost ošemetné...na hlášení neschopnosti jsou 3 dny,ale teď si dost vedoucích zvyklo,a požadují,aby zaměstnanec zavolal hned...Pokud náhodou nemáte mobil,telefonní budka nefunguje..nebo Vás porazí auto,tak si o Vás zaměstnavatel hned myslí,že jste neseriózní,protože se se neozvete hned co se dozvíte diagnózu...Dřív to bylo řešeno zástupy,záskoky,náhradníky,ale teď se všude šetří a podle toho to vypadá...Zaměstnavatel s tím holt musí počítat,že se něco takového může stát a pokud je tam ten člověk nepostradatelný,tak by měl mít někoho v záloze....Jinak taky na pohotovosti Vám už nesmí vystavit neschopenku...vystaví Vám jí praktický lékař nebo ji dostanete při příjmu do nemocnice...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).