Re: Oznamení pracovní neschopnosti
Pokud někdo napíše SMS neznamená to, že ten druhý si ji vyzvedl. Chtělo to domluvit se po telefonu. Pak by se předešlo takovým nedorozuměním. S tím musí každý počítat. Je to jako s e-mailem, také víte že jste jej odeslal, ale nevíte zda byl přijat.
Potvrzení z pohotovosti nemusíte nikomu předkládat, když na ten den máte napsanou neschopenku. Lékař si musí stát za tím co napíše, takže když napíše neschopenku se spožděním asi ví proč.
Proč nezavolala? Nejspíš proto, že byl vypnutý mobil - kdyby byl zapnutý, tak by bylo možné si SMS přečíst hned a ne až se spožděním...
No to je od Vás loajální,že si domluvíte záskok sami bez vedoucího s kolegou...takže to tam pak ten vedoucí být nemusí....Podle mě je tohle dost ošemetné...na hlášení neschopnosti jsou 3 dny,ale teď si dost vedoucích zvyklo,a požadují,aby zaměstnanec zavolal hned...Pokud náhodou nemáte mobil,telefonní budka nefunguje..nebo Vás porazí auto,tak si o Vás zaměstnavatel hned myslí,že jste neseriózní,protože se se neozvete hned co se dozvíte diagnózu...Dřív to bylo řešeno zástupy,záskoky,náhradníky,ale teď se všude šetří a podle toho to vypadá...Zaměstnavatel s tím holt musí počítat,že se něco takového může stát a pokud je tam ten člověk nepostradatelný,tak by měl mít někoho v záloze....Jinak taky na pohotovosti Vám už nesmí vystavit neschopenku...vystaví Vám jí praktický lékař nebo ji dostanete při příjmu do nemocnice...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 11. 2005 13:07
prosim nekoho kdo by mi poradil, jak spravne se ma postupovat pri nahlaseni pracovni neschopnostI.Kolegyne z prace mela jit v nedeli do prace ale napsala sve vedouci sms ze ma horecku a ze neprijde.Vedouci si to precetla ale az o par hodin dyl a me by zajimalo jestli je to spravne nahlaseni pracovni neschopnosti.Vime ze kazdy doktor napise neschopenku i s nekolikadenim spozdenim ale muze vedouci chtit potvrzeni i z pohotovosti? Hledala jsem to na netu ale nikde jsem spravny postup nenasla.Vedouci tudiz nemohla vcas zajistit smenu kdyz vlastne necetle tu sms.Diky za pripradne rady...