Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2017 7:59
dobrý den, prosím, náš zaměstnanec má směny od 7:00 do 15:30,
kdyby pracoval od 7:00 do 12:00 hod., měl by mít tedy nárok na stravenku, potom jede na zahraniční služební cestu, která trvá 12:00 - 17:30 hod. tak se chci zeptat, jestli má nárok na stravné i stravenku, všude možně jsem se dočetla, že nárok na stravenku i stravné je jen v případě, že zaměstnanec odpracuje min. 3 hodiny a nesmí během této směny vzniknout nárok na stravné.
všude se píše jen o tuzemské pracovní cestě a nároku na stravné po 5 hodinách já mám ale zahraniční služební cestu, s nárokem už po 1 hodině cesty, tak si myslím, že zaměstnanec má nárok pouze na stravné, na stravenku mít nárok nebude, protože během jeho směny vznikl nárok na stravné. kdyby byl na tuzemské pracovní cestě, dostal by asi stravenku i stravné tak nevím, jestli jsem to nenapsala moc chaoticky :-) děkuji