Re: Zkoušky na daň. poradce
Musíte znát: zákon o dani z příjmů, DPH, zákon o spotřební dani, daň z nemovitosti, zákon o dani z převodu nemovitosti, dani darovací a dani dědické, zákon o správě daní a poplatků, zákon o silniční danizákon o účetnictví včetně souvisejících předpisů . Napište si na KDP do Brna, ul. Kozí 4. Přesnou adresu si najdete na internetu. Zasílají vzorové příklady včetně řešení. Pak sama posoudíte, zda budete potřebovat přípravný kurz nebo ne. Podají vám i informace, jak zkouška probíhá a jak dlouho trvá písemná zkouška.
Vysokoškolák????? Proč vysokoškolák?
Co to je za BLBOST?!
Kdo může skládat kvalifikační zkoušku?
Zkoušku je oprávněna skládat fyzická osoba, která
- získala vysokoškolské vzdělání nejméně v rámci akreditovaného bakalářského studijního programu
- je bezúhonná
- má plnou způsobilost k právním úkonům
- nevykonává zaměstnání, funkci nebo činnost, vedle nichž zvláštní právní předpis nepřipouští podnikání
- nemá pracovně právní, služební nebo jiný obdobný poměr ke státnímu orgánu nebo orgánu územní samosprávy, do jehož působnosti patří kontrola a rozhodování ve věcech daní
- nebyla v posledních pěti letech před podáním žádosti o vykonání kvalifikační zkoušky vyškrtnuta ze seznamu daňových poradců disciplinárním opatřením podle § 12 odst. 1 písm. d).
Přitlačte s těmi znalostmi o "sociální a zdravotní pojištění; obchodní zákoník; občanský zákoník, živnostenský zákonů; navazující zákony (celní zákon, devizový zákon, daňové poradenství); pojmy a definice, mezinárodní smlouvy o zamezení dvojího zdanění.".
A protože např. v zákoně o daních z příjmů jsou stále platné ustanovení z roku 1992 /rok jsem nepopletl/ - musíte znát i tyto.
>>>>>Dobrý den, ráda bych se přihlásila na zkoušky na
>>>>>daňového poradce přiští rok v dubnu. Nevíte někdo
>>>>>náhodou,
>>>>>co všechno se musím skutečně naučit a zda to zvládnu
>>>>>bez jakýchkoliv přípravných kurzů sama? To znamena,
>>>>>že
>>>>>si nakoupim zakony a najake přiklady, ale nechce se
>>>>>mi
>>>>>utrácet za školení. Máte s tím někdo nějaké
>>>>>zkušenosti? Jak moc je to náročné atd.
>>>>Musíte znát: zákon o dani z příjmů, DPH, zákon o
>>>>spotřební dani, daň z nemovitosti, zákon o dani z
>>>>převodu
>>>>nemovitosti, dani darovací a dani dědické, zákon o
>>>>správě daní a poplatků, zákon o silniční danizákon o
>>>>účetnictví včetně souvisejících předpisů . Napište si
>>>>na
>>>>KDP do Brna, ul. Kozí 4. Přesnou adresu si najdete na
>>>>internetu. Zasílají vzorové příklady včetně řešení.
>>>>Pak
>>>>sama posoudíte, zda budete potřebovat přípravný kurz
>>>>nebo ne. Podají vám i informace, jak zkouška probíhá
>>>>a
>>>>jak dlouho trvá písemná zkouška.
>>>Přitlačte s těmi znalostmi o "sociální a zdravotní
>>>pojištění; obchodní zákoník; občanský zákoník,
>>>živnostenský zákonů; navazující zákony (celní zákon,
>>>devizový
>>>zákon, daňové poradenství); pojmy a definice,
>>>mezinárodní smlouvy o zamezení dvojího zdanění.".
>>>A protože např. v zákoně o daních z příjmů jsou stále
>>>platné ustanovení z roku 1992 /rok jsem nepopletl/ -
>>>musíte znát i tyto.
>>I v takových to absurdních situacích podávejte prosím
>>PŘESNÉ informace:
>>zákon o daních z příjmů č. 586 JE z r. 1992 !!!!
>>jenom měl 67 novel. Nebuďme detailisté, již se těšíme
>>na další novelu.
>Nechtěl jsem Vám poplést hlavu, ale dobře, platí v něm
>některá ustanovení "zákona č. 389/1990 Sb., o dani z
>příjmů obyvatelstva".
Zákon č. 389/1990 Sb. o dani z příjmů obyvatelstva
platnost: od 1. 1. 1991 do 31. 12. 1992
zrušeno: předpisem č. 586/1992 Sb.
viz též § 41 zákona 586
§ 41
Zrušují se:
3. zákon č. 36/1965 Sb., o dani z příjmů z literární a umělecké činnosti, ve znění zákona č. 160/1968 Sb. a zákona č. 578/1991 Sb.,
5. zákon č. 172/1988 Sb., o zemědělské dani, ve znění zákona č. 157/1989 Sb., zákona č. 574/1990 Sb. a zákona č. 578/1991 Sb.,
7. zákon č. 157/1989 Sb., o důchodové dani, ve znění zákona č. 108/1990 Sb., zákona č. 574/1990 Sb. a zákona č. 578/1991 Sb.,
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
8. zákon č. 389/1990 Sb., o dani z příjmů obyvatelstva, ve znění zákona č. 578/1991 Sb.,
ooooooooooooooooooooooooo
Skutečně se musíte naučit všechno co psali. Nicméně musíte to nejen dokonale znát, ale podle těch zákonů počítat příklady a to nehorázně rychle a dobře.
Zde vůbec nejde o to, zda to „člověk zvládne bez školení“ ale jestli to „je vůbec schopen zvládnout“.
Osobně znám jednoho, co doopravdy na přípravných kurzech nebyl a zvládl to.
Znám ale také jiného, který zkoušky neudělal – patřil by ale mezi lepší třetinu odpovídajících na tomto fóru – kdyby se mu zachtělo na něm být.
Jsem daňový poradce, zkoušky jsem skládala 2x v roce 1993,a 1994, kdy jsem je úspěšně složila. Písemná část trvala 6 hodin skládala se s testu 50 otázek a z příkladů na různé typy daní vždy dost komplikované.Ústní část trvala 3 hodiny, otázky na vše možné, dle stavu legislativy k datu zkoušky. Mám vysokou školu, titul ing. a učila jsem se sama. Žádný kurz jsem neabsolvovala. % úspěšnosti se pohybuje kolem 17-20. Za každou zkoušku se platí 5000.Můj postřeh- lépe to zvládají ti, kteří jsou krátký čas po škole, protože se umějí učit a víc si pamatují. Já v té době byla máma od dvou dětí, účetní OSVČ a bylo mi 39 let. Kdybych to napodruhé neudělala už bych to nikdy nezkoušela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 11. 2005 8:32
Dobrý den, ráda bych se přihlásila na zkoušky na daňového poradce přiští rok v dubnu. Nevíte někdo náhodou, co všechno se musím skutečně naučit a zda to zvládnu bez jakýchkoliv přípravných kurzů sama? To znamena, že si nakoupim zakony a najake přiklady, ale nechce se mi utrácet za školení. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Jak moc je to náročné atd.