Registrace k záloh. dani zpětně

• (neregistrovaný)

15. 11. 2017 9:36

Dobrý den,
    OSVČ , daňová evidence. Chtěl by si do nákladů uplatnit rodinného příslušníka (studenta) na DPP do 10.tis.Kč zpětně - tj. od 1.1. - 31.3.2017 (4-12/17 je zaměstnán jinde).
    Vyplácel by hotově, Kč v pokladně měl. Bylo by třeba zaregistrovat k zálohové dani zpětně tj. od 1.1.2017. Dle FU to jde.
    Zaměstnanec - student + by podepsal růžov. prohlášení pouze na 1-3/2017, dostal by výplatu max. 10tis. Kč hotově.
    Na konci roku by podal OSVČ vyúčtování zálohové daně - nulové.

Chci se zeptat, zda není pozdější registrace podnětem ke kontrole FU? Nemáte někdo zkušenosti?

Děkuji SGC

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2017 10:06

.. (neregistrovaný)

Re: Registrace k záloh. dani zpětně
      PS. Co potřebujete vědět, zda podvádět a ještě chcete mít naše požehnání? Zapomeňte.

• 15. 11. 2017 10:34

SGC (neregistrovaný)

Re: Registrace k záloh. dani zpětně
      Tam není žádný podvod, jen jestli s tím nemá někdo zkušenost. Nechtěla jsem Vás nijak rozhněvat.

• 15. 11. 2017 11:18

.. (neregistrovaný)

Re: Registrace k záloh.dani zpětně
      A opravdu student pro danou OSVČ pracoval?
      Pracuje stále, nebo pracoval jen na začátku roku?
      Samozřejmě nelze vyloučit možnost, že dítě pomáhalo rodiči v podnikání a ten mu chce pak za pomoc něco dát - a zároveň nechce své podnikání pojmout jako rodinný závod. Proč to ale řešit zpětně, proč ne aktuálně? S DOPP, srážkovou daní a podáním DAP dítěte?

• 15. 11. 2017 11:58

SGC (neregistrovaný)

Re: Registrace k záloh.dani zpětně
      Dítko pro OSVČ pracuje tak nějak neustále, navrhovala jsem mu DPP, srážkovou daň a přiznání. To se mu moc nelíbí - 2 brigády zároveň. Tak mě napadlo toto, ale mám obavu z pozdní registrace.
      Děkuji za reakci .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).