Re: nezveřejněný BÚ
Řídit se radou berušek z FÚ může být velmi nebezpečné.
Ale každý má volbu, buď se řídí předpisy nebo tím, co mu hodná teta poradí.
Hezký den!
A mohla bych se zeptat, z jakého předpisu vyplývá, že jsem povinna nechat tento účet zveřejnit? Pokud se podivám např. na http://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2013/informace-gfr-k-povinnosti-platcu-dph-oz-774, tak mi to není zřejmé, že bych byla povinna je nechat zveřejnit (nemluvím o ohlášení účtů finančnímu úřadu).
mohla bych se zeptat, z jakého předpisu vyplývá,
>>že
>>jsem povinna nechat tento účet zveřejnit? Pokud se
>>podivám např.
>>>na
>>>http://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2013/informace-gfr-k-povinnosti-platcu-dph-oz-774, tak mi to
>není zřejmé, že bych byla povinna je
>>nechat zveřejnit (nemluvím o ohlášení účtů finančnímu
>>úřadu).
>Kristepane - 5 let staré info ???? To si děláte
>legraci?
Copak § 96 ZDPH, na který informace odkazuje, již neplatí? Nebo má jiné znění? Rozdíl ve znění 2013 x 2017 jsem sama nenašla.
1.1.2013 ZDPH § 96 Povinný registrační údaj
(1) V přihlášce k registraci plátce je osoba povinná k dani povinna uvést také čísla všech svých účtů u poskytovatelů platebních služeb, pokud jsou používány pro ekonomickou činnost.
(2) Osoba povinná k dani je oprávněna určit, která čísla účtů podle odstavce 1 budou zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup.
aktuální ZDPH § 96 Povinný registrační údaj
(1) V přihlášce k registraci plátce je osoba povinná k dani povinna uvést také čísla všech svých účtů u poskytovatelů platebních služeb, pokud jsou používány pro ekonomickou činnost.
(2) Osoba povinná k dani je oprávněna určit, která čísla účtů podle odstavce 1 budou zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2017 7:12
dobré ráno,
došla mi faktura (2863 Kč), dodavatel je podle ARESu spolehlivý, ale bankovní účet dodavatele není zveřejněn, pouze v historii je číslo účtu vidět, ale je tam ukončení zveřejnění 16.9.2017. Je to takto v pořádku, mohu v klidu zaplatit dlužnou částku?
Děkuji