Re: změna pracovní smlouvy
Ještě to může být tak, že zaměstnavatel zrušil část pracovního místa a nabídl kratší pracovní úvazek. Pokud je to takto, tak samozřejmě odmítnutí kratšího úvazku naplňuje výpovědní důvod pro nadbytečnost.
Nevím, jaký je rozdíl mezi oznámit něco oficiálně nebo neoficiálně, chybí více relevantních informací.
Dobrý den, tak dnes jsme měli jednání se zaměstnavatelem, bylo nám sděleno, že se bude měnit pracovní smlouva, kde nebude napsáno uvazek 1,0 ale jen 0,75, ale NIC jiného se měnit pro nás nebude a nebude to mít ŽADNY VLIV NA NIC JINEHO, je to pravda???
to uvidíte, my to nevíme, ani netušíme, ale podle mne je to nějaký podfuk,když vám zkrátí prac. úvazek o 25%, tak asi těžko bude platit tolik, co za plný. uvidíte co vám předloží, nemusíte podepisovat, když nebudtete souhlasit, nejlépe by bylo si vzít ten návrh změny domů a s někým znalým to prokonzultovat a teprve pak se rozhodovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2017 14:04
Dobrý den, mohla bych poprosit informaci, zda mi může zaměstnavatel změnit úvazek z 1,0 na 0,75 - oznámil mi to dnes s účinností od 1.1 2018. Co mohu dělat, pokud nebudu souhlasit? Mooc děkuji za jakoukoli informaci.