Re:Vystavená faktura 2x, rok 2016 a 2017
Řešila bych jako "opravu chyb minulých období".
Rozvahově, s úpravou stavu minulých období ve výkazu rozvahy k 31.12.2017. S komentářem v příloze v účetní závěrce 2017.
Dodatečné přiznání k dani z příjmu právnických osob za rok 2016. Doplacení dlužné daně + sankce (úrok z prodlení).
Dodatečné přiznání k dani z přidané hodnoty za 12/2016.
Následné kontrolní hlášení za 12/2016.
Nechala bych si písemně potvrdit od odběratele, že danou fakturu-daňový doklad nemají zaevidovanou ve svém účetnictví a že ji neuvedli do Přiznání k DPH.
Re:Vystavená faktura 2x, rok 2016 a 2017
Tak toho jsem se bála, že budu muset řešit i závěrku, říkala jsem si storno + dodatečné (je tam přenesení) a taky mi přijde divné, že na finančáku jim to "nesvítí" když já to v kontrolním hlášení mám a odběratel ne a je to v přenesení.....
Každopádně děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2017 14:54
Dobrý den,
prosím o radu, s.r o., účetnictví. Dnes jsem z hrůzou zjistila, že faktura z 12/2016 mi visí v účtu jako neuhrazena, ještě jednou ji mám 1/2017. Je v přenesení na 20.150,-. Jak se prosím zbavit té z roku 2016, zapomněla jsem ji stornovat. Jdu na mateřskou a předávám účetnictví a narazím na takovou chybu.... Děkuji