Re: Příplatek svátek noční směna
Příplatek za práci v noční době a za práci v sobotu je ve všech případech správně (za 7,5 hodiny), odměňování za práci ve svátek nelze posoudit:
- nevíme, jak zaměstnavatel posuzuje svátky - zda kalendářně, tj. od půlnoci do půlnoci, NEBO zda podle § 91 odst. 6 ZP, tj. podle hodiny, kdy v týdnu nastupuje první pracovní směna,
- pokud svátek posuzuje podle cit. ustanovení, pak nevíme, jak zaměstnavatel definoval týden (coby 7 dnů po sobě jdoucích) a dále kdy v takto definovaném týdnu nastupuje první pracovní směna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2017 16:38
Dobry den,
chtela bych si ujasnit na jake priplatky mam narok, neni mi to moc jasne a nase personalni mi tvrdi jine cisla. Muzete mi prosim poradit?
15.11 planovana smena od 20:30 do 08:00, mezi 02:30 a 3:00 jsem mela prestavku na odpocinek. Mam narok na priplatek noc ve vysi 7.5hod?
16.11 planovana smena od 20:30 do 08:00, mezi 02:30 a 3:00 jsem mela prestavku na odpocinek. Mam narok na priplatek noc ve vysi 7.5hod, nahradni volno ci pokud se domluvim tak priplatek za svatek ve vysi 7.5hod?
17.11 svatek, planovana smena od 20:30 do 8:00, mezi 02:30 a 3:00 jsem mela prestavku na odpocinek. Mam narok na priplatek noc ve vysi 7.5hod, priplatek za vikend ve vysi 7.5h, nahradni volno ci pokud se domluvim tak priplatek za svatek ve vysi 3.5hod?
Je to spravne?
Predem mockrat dekuji za odezvy.