Občanské sdružení

• (neregistrovaný)

14. 11. 2005 22:49

Dobrý den, jsem účetní a jeden klient mě požádal o vedení účetnictví pro nyní vzniklé občanské sdružení - neziskovou organizace - nohejbal. Příjem z darů a reklamy a výdaje na opravu hřiště a kabin. Nemám s tím vůbec žádnou zkušennost a prosím někoho o radu, jak a podle čeho zaúčtovat těchto pár položek. Sdružení ještě není zaregistrováno na FÚ - domnívám se, že je třeba se zaregistrovat k dani z příjmů právnických osob? A na konci roku též podat přiznání k dani z příjmu PO se všemi výkazy? Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2005 18:28

J.Jungr (neregistrovaný)

Re: Občanské sdružení
      U FÚ se samozřejmě musíte zaregistrovat jako PO.Ja u nás dělám také nohejbal a máme to stejné jako Vy.Navíc nám ale teď přibylo účtování cestovních náhrad pro hráče,kteří používají svá vozidla k cestám na utkání.S tím mám problém.Např.jestli je nutné na všechna auta platit silniční daň apod.Daň.přiznání naposledy za rok 2004 bylo ve zjednodušené podobě(téměř shodné z jednoduchým účtem).Za rok 2005 se už ale musí účtovat dle účetních předpisů jako v účetnictví a to asi nechám na povolanějších.Pokud máte jakékoliv informace,budu Vám vděčný za jejich tlumočení.

• 30. 11. 2005 7:26

VK (neregistrovaný)

Re: Občanské sdružení
      Je možné být registrovaný i neregistrovaný na FÚ. Záleží na tom jak máte postaveny příjmy/výdaje (chcete-li náklady/výnosy). Na popsání jak nastavit zde není vhodný prostor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).