Re: Dodanění závazků - FP splatnost 5 le
Děkuji, převzala jsem firmu, která vznikla rozštěpením z jiné (původní se rozštěpila na 2 části) a tato nová, kterou jsem převzala má převzatou neuhrazenou přijatou fakturu za 1 milion, která je vystavena podnikající fyzickou osobou (nynějším jednatelem s.r.o.).
No to máte dobrý, to bych nechtěla řešit ani náhodou.
Jste si jistá, že jednatel přistoupí na jakékoliv dodanění?
Abyste se zbytečně nenamáhala.
Paní Alen, já mám stejný problém - a sice, jedná se o faktury, kterými nynější společník prodal ze své FO zásoby a majetek na nově vzniklé s.r.o. Nevím, proč nevyřešil jiným způsobem ... Ale prostě ty faktury tady jsou - a také s dlouhodobou splatností. Je nějaké řešení, co s tím? Jedná se o velkou částku, takže jednorázové zaplacení nehrozí, navíc dříve nebylo zaplaceno i z toho důvodu, že by FO hodně danila a měla velké odvody pojištění. Teď mi to tu trčí a já nevím, co s tím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2017 10:31
Dobrý den,
jak prosím řešít dodanění závazků u přijaté faktury, která je stále ve splastnosti, ale splastnost je 5 let? Faktura byla od jednatele do "jeho" s.r.o.
Dodaňuje se to i přesto po 36 měsících (resp. 30) nebo skutečně až po konci splatnosti, i když je takto dlouhá?
Děkuji, ještě jsem se s tím nesetkala.