OT: ZET po roce

• (neregistrovaný)

1. 12. 2017 11:05

Na adrese

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/co-prinesl-rok-s-eet-projdete-si-cisla-a-anketu-mezi-ekonomy/r~5bd99df2d5b211e79704ac1f6b220ee8/v~sl:18998bd33b7704ea51f5291a6e3ecb62/

uvádí pan Havlíček:

"Klíčem k úspěchu EET není pouze nastavení férového prostředí, ale hlavně to, že systém bude plně kompatibilní s účetnictvím a daňovým přiznáním. Pokud odesílám na úřad v digitální podobě tržby, což dává smysl, pak očekávám, že mi tentýž úřad elektronicky připraví daňový formulář a já pouze doplním pár údajů a mám hotové přiznání.

Stejně tak bych si měl z odeslaných dat bez problémů připravit základ účetní závěrky, kterou v digitální podobě jen pošlu na příslušná místa, bez tiskárny a nutnosti jezdit na úřady."

Nevím kolik poplatníků má tržby výlučně v hotovosti a zároveň uplatňuje paušál. Nebo pan Havlíček má informaci, že v rámci snižování byrokracie se budou vrchnosti odevzdávat on-line i všechny náklady a bezhotovostní tržby nejen tržby v hotovosti. Jinak napsal blbost.

Údajné zvýšení výběru DPH má již své využití. FAU zlikvidovaná finanční správou vyhrála kasaci u NSS, protože exekuce byla nezákonná a škoda bude minimálně miliarda:

https://www.novinky.cz/ekonomika/456512-zakleknuta-fau-vyhrala-spor-s-financni-spravou.html

Hezký den!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2017 11:14

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT: ZET po roce
      Co na to 1234a, docela ráda bych znala její aktuální názor :-(

• 1. 12. 2017 13:11

alen1 (neregistrovaný)

Re: novinky na MF
      Pavle, zřejmě máme málo informací k on- line úřadu, už se to asi rýsuje
      https://www.novinky.cz/domaci/456594-babisova-adeptka-na-finance-schillerova-prioritou-je-on-line-financni-urad.html

Jedním z nich je on-line finanční úřad.To je priorita na prvním místě. Dále bych ráda předložila nový zákon o daních z příjmů.

Zřejmě účetnictví online pro všechny "vybrané subjekty".

• 1. 12. 2017 13:47

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

>>"Klíčem k úspěchu EET není pouze nastavení férového
      >>prostředí, ale hlavně to, že systém bude plně
      >>kompatibilní s účetnictvím a daňovým přiznáním. Pokud
      >>odesílám
      >>na úřad v digitální podobě tržby, což dává smysl, pak
      >>očekávám, že mi tentýž úřad elektronicky připraví
      >>daňový formulář a já pouze doplním pár údajů a mám
      >>hotové
      >>přiznání.
      >>
      >>Stejně tak bych si měl z odeslaných dat bez problémů
      >>připravit základ účetní závěrky, kterou v digitální
      >>podobě jen pošlu na příslušná místa, bez tiskárny a
      >>nutnosti jezdit na úřady."
      >>
      >>Nevím kolik poplatníků má tržby výlučně v hotovosti a
      >>zároveň uplatňuje paušál. Nebo pan Havlíček má
      >>informaci, že v rámci snižování byrokracie se budou
      >>vrchnosti
      >>odevzdávat on-line i všechny náklady a bezhotovostní
      >>tržby nejen tržby v hotovosti. Jinak napsal blbost.
      >>Hezký den!

>Pavle, zřejmě máme málo informací k on- line úřadu, už
      >se to asi
      >>rýsuje
      >https://www.novinky.cz/domaci/456594-babisova-adeptka-na-finance-schillerova-prioritou-je-on-line-financni-urad.html
      >
      >Jedním z nich je on-line finanční úřad.To je priorita
      >na prvním místě. Dále bych ráda předložila nový zákon
      >o daních z příjmů.
      >
      >Zřejmě účetnictví online pro všechny "vybrané
      >subjekty".

Alen,

Havlíček už to asi ví a tak napsal co napsal. Sledovat on-line nejen tržby ale i náklady, to bude blaho. Najmou se tisíce nových berušek, tím se rozšíří volební základna a o budoucnost je postaráno.

A od sledování on-line je jen krůček k povolování transakcí on-line. Každou transakci nad X Kč si nechat povolit, jestli se náhodou nejedná o nespolehlivou osobu. Nespolehlivou osobu již máme definovanou v DPH. A kdo to poruší, tak na toho zakleknou se zajišťovacím příkazem.

Hranici pro vybrané subjekty odhaduji tak od 100 000 Kč tržeb za rok. Aby se ulevilo těm nejmenším. :-))

Hezký den!

• 1. 12. 2017 14:33

mickeymouse (neregistrovaný)

Nedivím se tomu, že Schillerová má být ministryní. Jim to s Babišem vždycky pěkně spolu Ťokalo. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).