Re: novinky na MF
Pavle, zřejmě máme málo informací k on- line úřadu, už se to asi rýsuje
https://www.novinky.cz/domaci/456594-babisova-adeptka-na-finance-schillerova-prioritou-je-on-line-financni-urad.html
Jedním z nich je on-line finanční úřad.To je priorita na prvním místě. Dále bych ráda předložila nový zákon o daních z příjmů.
Zřejmě účetnictví online pro všechny "vybrané subjekty".
Re: novinky na MF
>>"Klíčem k úspěchu EET není pouze nastavení férového
>>prostředí, ale hlavně to, že systém bude plně
>>kompatibilní s účetnictvím a daňovým přiznáním. Pokud
>>odesílám
>>na úřad v digitální podobě tržby, což dává smysl, pak
>>očekávám, že mi tentýž úřad elektronicky připraví
>>daňový formulář a já pouze doplním pár údajů a mám
>>hotové
>>přiznání.
>>
>>Stejně tak bych si měl z odeslaných dat bez problémů
>>připravit základ účetní závěrky, kterou v digitální
>>podobě jen pošlu na příslušná místa, bez tiskárny a
>>nutnosti jezdit na úřady."
>>
>>Nevím kolik poplatníků má tržby výlučně v hotovosti a
>>zároveň uplatňuje paušál. Nebo pan Havlíček má
>>informaci, že v rámci snižování byrokracie se budou
>>vrchnosti
>>odevzdávat on-line i všechny náklady a bezhotovostní
>>tržby nejen tržby v hotovosti. Jinak napsal blbost.
>>Hezký den!
>Pavle, zřejmě máme málo informací k on- line úřadu, už
>se to asi
>>rýsuje
>https://www.novinky.cz/domaci/456594-babisova-adeptka-na-finance-schillerova-prioritou-je-on-line-financni-urad.html
>
>Jedním z nich je on-line finanční úřad.To je priorita
>na prvním místě. Dále bych ráda předložila nový zákon
>o daních z příjmů.
>
>Zřejmě účetnictví online pro všechny "vybrané
>subjekty".
Alen,
Havlíček už to asi ví a tak napsal co napsal. Sledovat on-line nejen tržby ale i náklady, to bude blaho. Najmou se tisíce nových berušek, tím se rozšíří volební základna a o budoucnost je postaráno.
A od sledování on-line je jen krůček k povolování transakcí on-line. Každou transakci nad X Kč si nechat povolit, jestli se náhodou nejedná o nespolehlivou osobu. Nespolehlivou osobu již máme definovanou v DPH. A kdo to poruší, tak na toho zakleknou se zajišťovacím příkazem.
Hranici pro vybrané subjekty odhaduji tak od 100 000 Kč tržeb za rok. Aby se ulevilo těm nejmenším. :-))
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2017 11:05
Na adrese
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/co-prinesl-rok-s-eet-projdete-si-cisla-a-anketu-mezi-ekonomy/r~5bd99df2d5b211e79704ac1f6b220ee8/v~sl:18998bd33b7704ea51f5291a6e3ecb62/
uvádí pan Havlíček:
"Klíčem k úspěchu EET není pouze nastavení férového prostředí, ale hlavně to, že systém bude plně kompatibilní s účetnictvím a daňovým přiznáním. Pokud odesílám na úřad v digitální podobě tržby, což dává smysl, pak očekávám, že mi tentýž úřad elektronicky připraví daňový formulář a já pouze doplním pár údajů a mám hotové přiznání.
Stejně tak bych si měl z odeslaných dat bez problémů připravit základ účetní závěrky, kterou v digitální podobě jen pošlu na příslušná místa, bez tiskárny a nutnosti jezdit na úřady."
Nevím kolik poplatníků má tržby výlučně v hotovosti a zároveň uplatňuje paušál. Nebo pan Havlíček má informaci, že v rámci snižování byrokracie se budou vrchnosti odevzdávat on-line i všechny náklady a bezhotovostní tržby nejen tržby v hotovosti. Jinak napsal blbost.
Údajné zvýšení výběru DPH má již své využití. FAU zlikvidovaná finanční správou vyhrála kasaci u NSS, protože exekuce byla nezákonná a škoda bude minimálně miliarda:
https://www.novinky.cz/ekonomika/456512-zakleknuta-fau-vyhrala-spor-s-financni-spravou.html
Hezký den!